Kiemelt Hírek 2018. július 03.

Megtalálták a robbanótestet az Erzsébet hídnál - nem lesz forgalomkorlátozás kedd délután

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 03.
Kedd délután már nem kell forgalomkorlátozásra számítani az Erzsébet-hídnál - szerdán kiderül, mit találtak a keresés során.

Kedd délután már nem kell forgalomkorlátozásra számítani az Erzsébet-hídnál, a tűzszerészek találtak egy robbanótestet a Dunában, de annak beazonosítását csak szerda reggel kezdik meg  – közölte a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője kedd délután az MTI-vel.

Markovics Zita elmondta: a tűzszerészek szerdán a beazonosítás után döntenek a kiemelés módjáról.

MTI Fotó: Lakatos Péter

Hozzátette: az esetleges útlezárásokról, forgalomkorlátozásokról, kitelepítésekről  időben tájékoztatják majd a lakosságot.

A búvárok sokáig nem találtak robbanótestet, melyről annak GPS koordinátáit megadva, korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen.

Mintegy harminc tűzszerész a koordináták alapján egy aknamentesítő hajóról keresték a “bombát”. A kutatást nehezítette, hogy az érintett szakaszon a Duna mélysége kétszerese az átlagosnak. A folyó sodrása erős és a látótávolság a “nullával” egyenlő, vagyis a búvárok csak tapintással képesek tájékozódni.

A hajóforgalmat, a helyszín biztosítása érdekében egy járőrhajóról rendőrök irányították.

Keresés az oldalon