Kiemelt Hírek 2018. április 10.

Megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 10.
Tartós finanszírozási problémák miatt nem lesznek többé.

Felszámolják a Simicska Lajoshoz köthető médiabirodalom két tagját, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót. A Magyar Nemzetnek a szerdai lesz az utolsó lapszáma, amivel együtt az online verzió is megszűnik, a rádiónál pedig kedden éjfélkor szüntetik be az adást.

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg – közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

A két médium alkalmazottainak kedden délelőtt jelentették be a döntést. Simicska Lajos cégeiből, főként a Közgépből származó magánvagyonából tartotta fenn a kormányoldallal szemben a médiabirodalmát.

A Magyar Nemzet értékesített példányszáma a legutóbbi jelenleg elérhető adat, a 2017 negyedik negyedéves gyorsjelentés alapján 13 608 volt a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai alapján. A Lánchíd Rádió hallgatótábora 65 ezres volt a TNS Hoffmann-Mediameter mérése alapján 2017 október és december között, a 15 éves és annál idősebbek körében.

A Szabad Pécs nem hivatalos, de biztos forrásokból arról értesült, hogy van terv a Magyar Nemzet online kiadásának, az mno.hu-nak a megmentésére, amellyel kapcsolatosan a jelenlegi tulajdonos, Simicska Lajos úgy határozott, hogy szerdától már nem fog frissülni, hanem archívumként működik tovább.

A lap értesülése szerint Ungár Péter, LMP-s politikus, Schmidt Mária fia kíván ajánlatot tenni az újságra.

Forrás: 24.hu/Portfolio.hu/Szabad Pécs

Keresés az oldalon