Kiemelt Hírek 2021. augusztus 18.

Kimenekítették a Kabulban rekedt magyarokat

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 18.
„A magyar féllel egyeztetve, katonai szövetségeseink légi úton kimenekítettek 26 Kabulban rekedt magyar állampolgárt” – fogalmaz közleményében a Külügyminisztérium. Esti hírösszefoglaló.

Kimenekítették az afgán fővárosban rekedt magyarokat

MTI/AP/Brit védelmi minisztérium/Sharron Flyod

Kabulból Taskentbe menekítettek 26 magyar állampolgárt Magyarország katonai szövetségesei – adta ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerda délután a közleményt. Részletek

A Magyar Nemzet már most beszámolt egy szeptemberi “Soros-konferenciáról”

A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére” – írja a Magyar Nemzet a Budapest Fórum konferenciájáról.  A gond csak az, hogy egy meg sem rendezett konferenciáról írt a lap újságírója. Kattintás után még több érdekesség a “rendezvényről”. 

Zacher Gábor: Ha szar lesz, akkor befogjuk a szánkat és melózunk

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Indexnek nyilatkozott a népszerű orvos, aki ha kicsi lazábbra is vette a mondanivalóját, a lényegről beszélt a oltásokkal, a koronavírussal kapcsolatban. A lényeg ebből a cikkből érhető el. 

Váratlanul előkerült a tálibok elől menekülő afgán elnök

Nem várta meg Asraf Gáni, hogy Afganisztánban átvegyék a hatalmat a tálibok, családjával együtt menekülőre fogta a dolgot. Korábban Ománt tartották lehetséges célországnak, mára azonban kiderült hol állapodtak meg. Bővebben.

Afgán válság: kudarcot vallott a hollandok evakuálási kísérlete

Utasok nélkül szállt fel kedden éjszaka Kabulból az a holland kormány által Afganisztánba küldött repülő, amellyel holland és más észak-európai országok állampolgárait menekítették volna ki az övezetből, közölt Sigrid Kaag holland külügyminiszter. Részletek

Ellenzéki pártok válaszoltak a fenyegetőző Tóth Csabának

Kedden derült ki,  Zugló MSZP-s polgármestere, Tóth Csaba megfenyegette Hadházy Ákost, hogy feljelenti, amennyiben szerdáig nem érkezik tőle bocsánatkérés. A szocialista politikus nemtetszését az váltotta ki, hogy Hadházy egy ingatlanügyet szellőztetett meg a Facebook-oldalán, egészen pontosan azt, hogy Tiborcz István korábbi üzlettársának tervez áron alul eladni a zuglói önkormányzat egy 6300 négyzetméteres telket az Egressy út és az Angol utca sarkán. Minderre most már a Momentum és a Kutyapárt is reagált. Részletek

WHO elmondta, hol terjed igazán a delta variáns

Meglepő, hogy az az Egészségügyi Világszervezet még nagy átoltottsággal rendelkező országokban is rá tudott mutatni egy bizonyos problémára, ami elősegíti a delta variáns terjedését. Minderre ez a cikk adja meg a választ. 

Hiába a rendelet, elvette a Balaton-partot a szántódiaktól a luxustelep

Érdekes sztori bontakozik ki a magyar tenger partján, amiből már nemcsak az derül ki, hogy vannak cégek akik bizonyos szemszögből érvényes rendeletek felett állnak, hanem az is, hogy luxustelepre még vissza nem térítendő állami támogatást is fel lehet venni. Ide kattintva hosszasan el lehet csodálkozni mindezen. 

Hamarosan bezár hat, kisebb termálfürdő

Fotó: Dávodi Strandfürdő

Hamarosan beköszönt az ősz, ami az jelenti, hogy néhány szezonálisan üzemelő termálstrand is zárni kényszerül. Amennyiben szeretnénk még felkeresni ezeket a fürdőket, érdemes mielőbb sort keríteni az utolsó idei mártózásra. Mutatjuk, melyek is ezek.

Keresés az oldalon