Kiemelt Hírek 2020. június 17.

Megszerezték Müller Cecília önéletrajzát

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 17.
Közérdekű adatigénylést kellett benyújtani ahhoz, hogy megismerhessük az országos tiszti főorvos szakmai múltját. Reggeli hírösszefoglaló.

Megszerezték Müller Cecília önéletrajzát

Müller Cecília országos tiszti főorvos a járvány alatt az életünk szerves része lett, de szakmai önéletrajza nem volt nyilvános. Mostanáig, ugyanis a Partizán azonban közérdekű adatigénylést nyújtott be, és közzétette a dokumentumot. Ha kíváncsi vagy a tartalmára, akkor itt folytasd az olvasást.

Változik a B kategóriás jogosítvány

A Magyar Közlöny múlt csütörtöki számában érdekes változás jelent: változik a B kategóriás jogsival vezethető járművek köre. Minderről bővebben itt írnak.

Egy olcsó gyógyszer jelentősen csökkenti a koronavírus halálozási kockázatát egy brit tudós és Boris Johnson szerint

Sir Patrick Vallance vezető tudományos tanácsadó, Boris Johnson miniszterelnök és Peter Horby professzor. (Fotó: PA Video/PA Images via Getty Images)

Peter Horby, az Oxfordi Egyetemen professzora Boris Johnson brit miniszterelnökkel közös kedd esti Downing Street-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy találtak egy olcsó, több mint 60 éve létező gyógyszert, amely jelentősen csökkenti a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek halálozási esélyét. A készítményről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Újraindult a koronavírus-járvány Pekingben, bezárják az iskolákat és utazási korlátozásokat vezettek be

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Kína 21 millió fős fővárosában ismét elkezdett lelassulni az élet.

Kirúgta a tankerület a szombathelyi zeneiskola tanárát, aki kritizálta az igazgatót

A két külsős bíráló is megdöbbent az irreálisan alacsony pontszámokon, amelyekkel a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola igazgatója értékelte az intézmény igazgatóhelyettesét a mesterpedagógusi vizsgályán, és ezzel sikertelenné tette a vizsgát. Rác Gábor zenetanár nyilvánosan kifogásolta ezt, a tankerület azonnali hatállyal elbocsátotta az állásából. Az ügy előzményei a tavalyi évre nyúlnak vissza.

Meghalt egy 15 éves fiú a Szentkirályszabadjai repülőtér melletti elhagyatott területen

A tragédia kedden történt. Részletek itt.

Megrongálták Winston Churchill budapesti szobrát

Fotó: Evening Standard/Getty Images

Budapestet is elérte az USA-ban a George Floyd halála nyomán kibontakozó megmozdulások szobordöntési hulláma: a néhai brit miniszterelnök szobrát rongálták meg a városligetben. Részletek itt.

Sávossá alakítaná a katát az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felülvizsgálná a kisadózó vállalkozások tételes adójának, a katának a jelenlegi szabályozását. Komoly változtatásokat eszközölnének: átalakítanák a katásokat érintő adatközlési szabályokat, sávosítanák a tételes adó mértékét, és a katások ellenőrzése is módosulna. Parragh László, a kamara elnöke hangsúlyozta: a módosítás a gazdaság érdekét szolgálná, az adózókat nem érné hátrány. Amennyiben érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Elhunyt Miksi Attila, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja

Miksi Attila mindösszesen 52 éves volt. A teátrum a Facebook-oldalán adott hírt a művész haláláról. Miksi életéről és munkásságáról ide kattintva olvashatsz.

Nemsokára csökken a csapadék

Egyelőre még többfelé esőre, zivatarokra számíthatunk, és helyenként felhőszakadás is lehet, de a hétvégétől mindez megváltozik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon