Megszerezték Müller Cecília önéletrajzát

Közérdekű adatigénylést kellett benyújtani ahhoz, hogy megismerhessük az országos tiszti főorvos szakmai múltját. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-06-17 08:58

Lakatos Tibor rendőr ezredes és Müller Cecília országos tiszti főorvos egy mentőautó felszerelését nézi a járványügyi bevetési egységnek tartott eligazítás után a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Megszerezték Müller Cecília önéletrajzát

Müller Cecília országos tiszti főorvos a járvány alatt az életünk szerves része lett, de szakmai önéletrajza nem volt nyilvános. Mostanáig, ugyanis a Partizán azonban közérdekű adatigénylést nyújtott be, és közzétette a dokumentumot. Ha kíváncsi vagy a tartalmára, akkor itt folytasd az olvasást.

Változik a B kategóriás jogosítvány

A Magyar Közlöny múlt csütörtöki számában érdekes változás jelent: változik a B kategóriás jogsival vezethető járművek köre. Minderről bővebben itt írnak.

Egy olcsó gyógyszer jelentősen csökkenti a koronavírus halálozási kockázatát egy brit tudós és Boris Johnson szerint

Sir Patrick Vallance vezető tudományos tanácsadó, Boris Johnson miniszterelnök és Peter Horby professzor. (Fotó: PA Video/PA Images via Getty Images)

Peter Horby, az Oxfordi Egyetemen professzora Boris Johnson brit miniszterelnökkel közös kedd esti Downing Street-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy találtak egy olcsó, több mint 60 éve létező gyógyszert, amely jelentősen csökkenti a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek halálozási esélyét. A készítményről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Újraindult a koronavírus-járvány Pekingben, bezárják az iskolákat és utazási korlátozásokat vezettek be

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Kína 21 millió fős fővárosában ismét elkezdett lelassulni az élet.

Kirúgta a tankerület a szombathelyi zeneiskola tanárát, aki kritizálta az igazgatót

A két külsős bíráló is megdöbbent az irreálisan alacsony pontszámokon, amelyekkel a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola igazgatója értékelte az intézmény igazgatóhelyettesét a mesterpedagógusi vizsgályán, és ezzel sikertelenné tette a vizsgát. Rác Gábor zenetanár nyilvánosan kifogásolta ezt, a tankerület azonnali hatállyal elbocsátotta az állásából. Az ügy előzményei a tavalyi évre nyúlnak vissza.

Meghalt egy 15 éves fiú a Szentkirályszabadjai repülőtér melletti elhagyatott területen

A tragédia kedden történt. Részletek itt.

Megrongálták Winston Churchill budapesti szobrát

Fotó: Evening Standard/Getty Images

Budapestet is elérte az USA-ban a George Floyd halála nyomán kibontakozó megmozdulások szobordöntési hulláma: a néhai brit miniszterelnök szobrát rongálták meg a városligetben. Részletek itt.

Sávossá alakítaná a katát az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felülvizsgálná a kisadózó vállalkozások tételes adójának, a katának a jelenlegi szabályozását. Komoly változtatásokat eszközölnének: átalakítanák a katásokat érintő adatközlési szabályokat, sávosítanák a tételes adó mértékét, és a katások ellenőrzése is módosulna. Parragh László, a kamara elnöke hangsúlyozta: a módosítás a gazdaság érdekét szolgálná, az adózókat nem érné hátrány. Amennyiben érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Elhunyt Miksi Attila, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja

Miksi Attila mindösszesen 52 éves volt. A teátrum a Facebook-oldalán adott hírt a művész haláláról. Miksi életéről és munkásságáról ide kattintva olvashatsz.

Nemsokára csökken a csapadék

Egyelőre még többfelé esőre, zivatarokra számíthatunk, és helyenként felhőszakadás is lehet, de a hétvégétől mindez megváltozik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

Az elektromos járművek véget vethetnek a kőolajkorszaknak

szimpatika.hu8 órája

Zlatan megindította a lavinát: több száz játékos az EA ellen – de miről is van most szó?

metabro.hu9 órája

Rábukkantak Jézus gyerekkori otthonára

hamuesgyemant.hu11 órája

Mi lesz veletek magyar-angol óvodák?

eletforma.hu13 órája

Vele tölti Jennifer Aniston a Hálaadást: fotójára több millió lájk érkezett

joy.hu15 órája

Jakab Péter: Orbán nem látja a kiutat a válságból

demokrata.hu15 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu17 órája

Titkos szobát talált a házában a nő - Élete végéig bánni fogja, hogy benyitott

femcafe.hu19 órája