Megrohamozták a bankokat, tömegek folytatnák a hiteltörlesztést

Startlap - Startlap
Van olyan pénzintézet, ahol pár napon belül több mint 30 ezer ügyfél jelezte, hogy nem kíván élni a két héttel ezelőtt kihirdetett moratórium lehetőségével. Reggeli hírösszefoglaló.

Megrohamozták a bankokat, tömegek folytatnák a hiteleik törlesztését

Még csak néhány nap telt el, mégis van olyan bank, amelyiknél már 30 ezren nyilatkoztak arról, hogy nem élnének a kormányfő által bejelentett hitelmoratóriummal. Ebben a cikkben sorra veszik, hogy a legnagyobb pénzintézeteknél miként jelezhető a törlesztési szándék, illetve azt, hogy eddig hányan döntöttek a hiteltörlesztés folytatása mellett.

500 fölött a magyarországi fertőzöttek száma, a kormány térképen mutatta meg, hol mennyi megbetegedést regisztráltak

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az újkoronavírus-fertőzést, és több beteg elhunyt a vírus következtében. A friss hivatalos adatokat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

A kormány tájékoztató oldalán megjelent egy térkép, amely megyei bontásban mutatja, hol és hány igazolt fertőzött van Magyarországon. Íme.

Mindeközben a világban már a 900 ezret közelíti a COVID-19 betegségben szenvedők száma, ami 73 ezerrel több, mint kedd reggel. Mindezt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közölte, akik a pandémia által leginkább kitett országokról egyedi adatokat is nyilvánosságra hoztak. Ezeket ebben a cikkben prezentálják.

“Ezek után a Fidesznek végképp nincs helye közöttünk” – A Fidesz azonnali kizárását kezdeményezik a Néppártból

Egyelőre hivatalosan csak egy tagpárt jelezte, hogy szakítana a Fidesszel, de a hírek szerint a szándékukkal nincsenek egyedül a pártcsaládban. Részletek itt.

Könnyen lehet, hogy Orbán Viktornak van igaza, és nem kell ész nélkül önteni a pénzt a gazdaságra

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Virovácz Péter, az ING vezető közgazdásza korántsem olyan biztos, hogy a kormány elkésett a gazdaságvédelmi  intézkedésekkel, ahogy az sem, hogy helyes dolog irdatlan pénzeket önteni most a gazdaságra. Orbán Viktor jövő hétre várható, történelmi léptékűnek titulált gazdaságvédelmi csomagja várhatóan kicsi lesz más országokéhoz képest, ugyanakkor célzott és megfontolt intézkedésekre számíthatunk. Részletek itt.

Az iparkamara 4000 milliárdos válságkezelési alapot javasol, a kormány tulajdonrészt kapna cégekben

Orbán Viktor az ígérete szerint a jövő hét elején fogja bejelenteni az újabb gazdaságélénkítődöntéseket, a magyar történelem legnagyobb ilyen csomagját. Erről egyelőre részleteket nem tudni, de alighanem sok lesz az egyezés a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hétfőn nyilvánosságra hozott válságkezelési csomagjával. Ennek négy alappillére a Nemzeti Válságkezelési Alap felállítása, a munkahelymegtartás biztosítása és a kialakult munkanélküliség azonnali kezelése, az életképes hazai vállalkozói kör kiemelt támogatása, valamint a szolidaritási, közjót biztosító intézkedések. Hogyan valósítanák meg ezeket a célokat a gyakorlatban? Innen kiderül.

1,5 millió magyar különösen veszélyeztetett a koronavírus szempontjából

Kedden délelőtt a kormány közzétette a koronavírusban elhunytak listáját életkorukat és alapbetegségeiket feltüntetve. Hasonló információk nemzetközi szinten is elérhetők. Milyen következtetéseket lehet ebből levonni Magyarországon, vagyis hányan és kik a leginkább veszélyeztetettek a COVID-19 betegség által az életkoruk, kortörténetük, és életmódjuk miatt? Erről szól ez a cikk

Kína nem tett csodát a koronavírussal, ezt csak a kínai nyomás alatt álló WHO próbálta elhitetni velünk

A kínai hatóságok előzetes vizsgálatai nem találtak egyértelmű bizonyítékot arra, hogy az új típusú koronavírus emberről emberre terjedne

– ezt január 14-én írta ki a Twitter-oldalára az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az, hogy tényleg nem tudták, hogyan terjed a koronavírus, egy jóindulatú magyarázat a szövegben, csak éppen valószínűleg nem igaz. Sokkal inkább arról van szó, hogy akárcsak a világ, úgy a WHO számára is megengedhetetlen a rossz viszony Pekinggel. Más szavakkal mondva a szervezet komoly kínai befolyás alatt van. Ilyen körülmények között Tajvan hiába szólt decemberben, hogy hülyeségeket mondanak a Kínai Népköztársaság hatóságai, ezzel senki sem foglalkozott. Érdekel a téma? Akkor kattints ide.

Új belső protokoll lép életbe az Országos Vérellátó Szolgálatnál

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) korábban cáfolta a sajtó azon értesülését, hogy megtiltották a dolgozóknak a szájmaszk viseletét. Az OVSZ friss közleményében arról számolt be, hogy április 1-től új belső protokoll lép életbe, amelyben más egyebek mellett a maszkokról és a kesztyűkről is rendelkeznek. Részletek itt.

A pártok népszerűsége immunis a koronavírusra

A ZRI Závecz Research Intézet reprezentatív közvélemény-kutatása szerint március első felében stabilak maradtak a hazai pártpreferenciák. A felmérés eredményeit ebben a cikkben szemléltetik.

Mindjárt itt az igazi tavasz

Fotó: David Silverman/Getty Images

A hét második felében jelentősebb enyhülésre számíthatunk, az éjszakai fagyok is mérséklődnek. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát

képcím

Nagyon erős járványt várnak a következő hetekre a háziorvosok

képcím

A WHO "halálos ítéletnek", az Arab Liga "felfoghatatlan...