Megkezdődik a strandszezon: ezek a fürdőhelyek nyitnak ki a hétvégén

Startlap - Startlap
Országszerte számos helyen már a héten csobbanhatunk, és van, ahol nyitóbulit is tartanak a jó idő örömére. Esti hírösszefoglaló.

Megkezdődik a strandszezon: ezek a fürdőhelyek nyitnak ki a hétvégén

A régi hagyomány szerint május elsején nyitnak a strandok, de azóta persze az időjárás is kapott szerepet a dologban. Mindenesetre a nagy járványhullámokkal immár a hátunk mögött végre visszatérhetünk ehhez a jó szokáshoz: több vidéki településen és Budapesten is már a héten csobbanhatnak az első fürdőzők, és van, ahol még nyitóbulit is szerveznek. További információkért katt ide.

Hadházy Ákos és a Momentum máris szakítottak

Hadházy Ákos végül mégis a parlament egyetlen független képviselője lesz, miután az alakuló ülés bojkottálásával kapcsolatban egymásnak feszültek a párttal. Részletek.

A Szabad Európa újságírója rakétatámadásban életét vesztette Kijevben

Vera egész éjjel ott feküdt, és csak reggel találták meg. Nem vagyok dühös, nem akarok sírni sem, mert ezt minden nap megtehetném. Csak nem tudom, hogyan mondjam el, milyen csodálatos embert vesztettünk el.

Vera Girics otthonába csapódott be a rakéta csütörtök este. Halála körülményeiről és munkásságáról erre a linkre kattintva olvashatsz, illetve találsz fényképeket.

Döntött a bíróság: az Agrárminisztérium köteles kiadni Rogán Antal apósa 2 milliárdos támogatásának részleteit

MTIKovács Tamás

Orbán Viktor kabinetfőnökének újdonsült apósa, Obrusánszki Zsolt2019-ben egy 14 milliárdos agrárpályázat legnagyobb nyertesévé vált. Ezenkívül azonban semmit sem lehet tudni a támogatás körülményeiről, amelynek összege egyébként Obrusánszky cégének éves beszámolójában nem is szerepelt. Az ügyről és annak fejleményeiről itt írnak.

Jakab Pétert újraválasztották, szerinte “rossz hír ez a Fidesznek”

A pártelnök úgy véli, azért olyan “rossz hír” a sikere a rekordtámogatottsággal újabb kétharmadot szerző kormánypártnak, mert így “kénytelenek végighallgatni” a felszólalásait. A Jobbik a 2022-es országgyűlési választást az egyik legfőbb vesztesként zárta. Bővebben.

LMBTQ-rendezvénynek hitte egy kőbányai nő a bolondballagást, aberráltnak nevezte a végzősöket

A kerületi Zrínyi Miklós Gimnáziumban egy betelefonáló nő panaszkodott és azonnali intézkedést követelt az intézménytől. Az iskola igazgatója lezártnak tekinti az ügyet, miután néhány órával később megérkezett a bocsánatkérés. Mi történt? Innen kiderül

Hátfájása miatt termesztett kannabiszt egy idős bácsi Ajkánál, rendőrök vitték el

policehu

A krónikus fájdalommal élő 71 éves férfi idényzöldségeivel együtt ültette el a tiltott növényt, amelynek gyógyhatásait kutatások igazolják. A nyugdíjas ellen eljárás indult. Bővebben.

Kiderült, hol dolgoznak legszívesebben a magyarok

Több mint 160 ezer válaszadó segítségével, cégek ezreiből állították össze a Randstad Hungary idei rangsorát. Magyarország legnépszerűbb munkáltatói listájának élére idén egy új vállalat került. Íme.

Itt vannak a látványtervek a készülő Városháza Parkról

A központi helyen, a Deák Ferenc tér tőszomszédságában lévő “méltatlan állapotú” park visszaadása a lakosoknak Karácsony Gergely egyik fontos választási ígérete volt. A felújítás egy komplex program része, a városvezetés számára pedig kiemelten fontos a “közösségi döntéshozatal”: 19 pályamű közül egy széleskörű, változatos hátterű tagokból álló bizottság választotta ki azt a tervet, amelynek köszönhetően a nyolcezer négyzetméteres park végre Budapest új, központi terévé válhat majd. Fotók és további részletek itt.

(Címlapkép: Keystone/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Dúró Dóra megköszönte Csák Jánosnak, hogy kirúgta L. Simon...

képcím

Vérvörös festékkel locsolták le a Karmelita kordonját - fotók

képcím

Putyin utasítást adott hiperszonikus fegyverekkel felszerelt harci...