Megjelent a rendelet: változik a home office, új szabályok jönnek az iskolákban

Startlap - Startlap
A közigazgatásban egyenesen megszűnik az otthoni munkavégzés, de a többi szektorra is kitér a Közlöny. Az iskolások és óvodások testnevelés óráiról, valamint a felsőoktatási intézmények gyakorlati képzéseiről és vizsgáiról is határoztak. Reggeli hírösszefoglaló.

Megjelent a rendelet: változik a home office, új szabályok jönnek az iskolákban

A közigazgatásban egyenesen megszűnik az otthoni munkavégzés, de a többi szektorra is kitér a Közlöny. Az iskolások és óvodások testnevelés óráiról, valamint a felsőoktatási intézmények gyakorlati képzéseiről és vizsgáiról is határoztak. További információkért katt ide.

Hogyan lehetséges, hogy a világ legátoltottabb országában kitört egy újabb járványhullám? A magyarázat megnyugtató, főleg a magyaroknak

A 98 ezres lakosságú Seychelle-szigeteken a teljes népesség 62,2 százaléka részesült a második vakcinában is, ehhez képest a hónap elején újra beindult a járvány. A szigetország példája valójában közel sem olyan aggasztó, sőt, a Sinopharm vakcinájának hatékonyságát támasztja alá. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megszólalt a nyugdíjas, aki lefejezéssel fenyegette Kálmán Olgát: “Iszonyatosan, minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt”

Az 53 éves V. Gábor vele élő idős édesanyja Facebook-oldalán keresztül üzente meg a Demokratikus Koalíció poltikusának, hogy szeretné kivégezni őt és felgyújtani családját. A rokkantnyugdíjas a Blikknek nyilatkozott. Íme.

16 éven át titkolta a nő, hogy volt barátja megölte és kidobta a kukába újszülött kisfiát

2014 szeptemberében guberálók egy fekete szemeteszsákban véres rongyokra és egy újszülött holttestére bukkantak. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, a kisfiú életképesen született, halálát fulladás és kihűlés okozta. A rendőrség tavaly újra elővette az ügy aktáját, és 7 év nyomozás után sikerült az ügy végére járni. Fotó, videó és további részletek itt

Óva int az immunológus attól, hogy egy oltással védettnek gondoljuk magunkat

Fotó: MTI/Mészáros János

Attól még, hogy a postás nálunk szinte rögtön az első vakcina beadása után kiviszi a védettségi igazolványt, nem jó ötlet használni, de még a teraszokra kiülni sem okos dolog ekkor egyéb megelőzési módszerek nélkül, ugyanis a két oltás különböző immunreakciót vált ki. Mit jelent ez?  Ebben a cikkbenFalus András Széchenyi-díjas immunológus, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa elmagyarázza, miért kell vigyázni.

A 12-17 éves korosztályban kiválóan teljesít a Moderna, csecsemőkön is megkezdték a tesztelést

Megérkeztek a Moderna-vakcnia első klinikai tesztjeinek eredményei. Mekkora hatékonyságot és milyen mellékhatásokat figyeltek meg? Bővebben.

Baranyi Krisztina: Igenis lesz népszavazás a Fudanról

Gyorsan reagált az ellenzéki önkormányzati vezetés Palkovics Lászlónak: az innovációs és technológiai miniszter tévesen gondolja azt, hogy a kiemelt státusz védi a beruházását egy népszavazástól, ráadásul a kormánynak nincs is lehetősége ilyen minősítésre a kínai egyetem területén. Bővebben.

Videóriport az ukrán határ menti voksturizmusról: “Lesz közmunkád, dolgozhatsz, ha ezeket az embereket megengeded, hogy bejelentsük. Ha nem, holnap már nem kell jönni dolgozni”

A polgármesterek felét nem az itt élők választják meg

– mondja a Jobbik helyi elnöke, aki szerint a szabolcsi vásárosnaményi választókerület 89 településéből akár 75 is érintett lehet. Üres telkekre és omladozó tanyákra tömegesen jelentik be az ukrán-magyar kettős állampolgárokat, akik megjelennek a helyi választói névjegyzékben, és magyar nyugdíjukkal is feszültséget keltenek. Erre a linkre kattintva a Partizán tanulságos helyszíni videóját nézheted meg a témáról.

Gigantikus, vérvörös halat fogtak ki a Balatonból

Fotó: MTI/Varga György

Ezek után már soha többé nem lesz ugyanolyan, ha valami a víz mélyén megérinti a lábadat. A 135 centis, kapitális állaton még a Magyar Haltani Társaság elnöke is meglepődött. Fotó és további részletek ebben a cikkben.

Menj kirándulni a hétvégén, mert tökéletes idő lesz hozzá

Pénteken még többfelé eleredhet az eső, aztán szombaton szép, napfényes napok sora kezdődik. A következő időszak időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

A Kreml az amerikai segélyről: "Még több ukrán halálához vezet...

képcím

61 milliárd dolláros segélyt kap Ukrajna - A hét legfontosabb...

képcím

Elképesztő félméteres kilátó és "nádkorona-sétány" épült...