Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

Startlap - Startlap
Február 15-től már nem számít, hogy átestél-e a koronavíruson. Délelőtti hírösszefoglaló.

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

Február 15-től a koronavírus elleni védettség kizárólag vakcinával igazolható, az oltatlanok kártyája elveszti érvényességét. Az új szabályokról ebből a cikkből tájékozódhatsz. 

“Magyarország előre megy, nem hátra”: Orbán Viktor elárulta, mit jelent az új szlogen

A kormányfő az irodalom felől közelítette meg a Fásy Ádám mulatós remixére bevezetett jelmondat értelmezését. Orbán Viktor interjút adott a Kossuth-rádióban. Bővebben.

18 millió forint fizetést vett fel a külföldi nyelvtanulásért felelős biztos, pedig a program el se indult

Kásler Miklós éppen a második hullám csúcsán hosszabbította meg Bartos Mónika megbízatását, azután, hogy a diákok nyelvi tanulmányútjait célzó programot a járvány miatt elnapolták. A fideszes képviselő hivatali autót és három éve havi félmillió forintos juttatás kap 1,7 millió forintos képviselői illetményén felül. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Koronavírus itthon: emelkedik az új fertőzöttek száma

MTI/Mészáros János

A kórházban kezelt betegek, illetve a lélegeztetőgépen lévők száma változatlan. A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Kormányzati gyámság alá kerülhet több ellenzéki település

Az elmúlt 12 évben mintegy felére csökkent az önkormányzatok által felhasználható keret, a kormány megszorító intézkedései miatt több helyen a csőd szélére kerültek. Az intézkedések ellen immár kormánypárti polgármesterek is szót emeltek. Bővebben.

M. Richárd félig lebénult 

Mivel egy stroke esetén az első óra a legfontosabb, egyértelmű, hogy minden ilyen pácienst a lehető legközelebbi egészségügyi intézménybe szállítanak, Richárddal azonban a szombathelyi kórház helyett egészen Berettyóújfaluig zötyögtek

– közölte a Dózsa György úti gázolóként elhíresült férfi ügyvédje. Részletek.

Hivatalos: Ausztriában kötelező lesz az oltás

Az osztrák parlament nagy többséggel szavazta meg a javaslatot, amelynek értelmében egymillió forintos bírsággal is sújthatják azt, aki nem veszi fel a koronavírus elleni vakcinát. A jobboldali Osztrák Szabadságpárt szerint a törvény “terrortámadás az emberi méltóság ellen”. További információkért katt ide.

Meghalt Meat Loaf, aki Grammy-díjat kapott azért, hogy bármit megtenne a szerelemért

“I would do anything for love but I won’t do that” – énekelte Meat Loaf, vagyis Marvin Lee Aday 1994-ben és a rádiókban azóta is. A világhírű amerikai rockénekes 74 évesen hunyt el. Meat Loaf halálának körülményeiről és munkásságáról itt írnak.

Elon Musk álláshirdetésben keresi a megfelelő személyt arra, hogy chipeket ültessenek az emberek agyába

Már az idén elvégezné az első beültetéseket a Neuralink, a SpaceX-vezér agy-számítógép interfésszel kísérletező vállalkozása – vélekedik a Bloomberg. Musk 2020 nyarán mutatta be a nagyközönség számára azt a két disznót, akiken sikeres beültetéseket végeztek. Bővebben.

Komolyabb havazás is lehet a hétvégén

Szombaton és vasárnap egyaránt számíthatunk havazásra, a Dunántúlon akár 5 centiméteres hóréteg is kialakulhat. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Szakított Szabó Zsófi és Shane Tusup