Orbán megfejtette a "Magyarország előre megy, nem hátra" szlogent

Startlap - Startlap
A Kossuth Rádió péntek reggeli interjúja a miniszterelnökkel.

Miért támadja a kormány járványkezelését az ellenzék időről időre, hiszen a betegség, a járvány pártpolitikától független? – tette fel az első kérdést a miniszterelnöknek Nagy Katalin a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Orbán Viktor válaszában elmondta, ez nem sajátosan magyar jelenség, mindenhol vita van a kérdésről Európában. Amiben a magyar baloldal szerinte kilóg az európai sorból az, hogy kamuvideókat gyártottak a járványról. “Vitatkozni szabad, kell, de gyengíteni nem szabad a védekezést” – fogalmazott.

Az ellenzék bírálja a keleti vakcinákat, kifejezetten hergel ellene. Úgy tűnik, nem megalapozott, hiszen Ázsiában százmilliókat oltottak be a kínai vakcinával – vezette fel az újabb témát a műsorvezető. A miniszterelnök szerint könnyen zárójelbe tehető ez a kérdés, hiszen a WHO akkreditálta, jónak találta a kínai oltóanyagot.

Mit jelent a jelmondat: “Magyarország előre megy, nem hátra”?

A politika rokonságban áll az irodalommal, amiben a mondatok több értelmezést is lehetővé tesznek – magyarázta Orbán. A “Magyarország előre megy, nem hátra” is egy olyan mondat, amiről minden ember picit másra asszociál. A miniszterelnök számára az az értelmezés a legkedvesebb, hogy – mint fogalmazott – “benne van az a küzdelem, amit az elmúlt 12 évben folytatott ez az ország”. Hozzátette: 2010 előtt ez az ország csődben volt. De 12 év alatt a korábbi baloldali kormány hibáit, bűneit Magyarország kijavította. 

Orbán szerint akik csődbe vitték az országot, azok akarnak most újra visszatérni, ez azt jelentené, hogy Magyarország hátrafelé megy, nem előre.

Az interjú további részében szó volt még többek között arról, hogy Orbán Viktor szerint az ellenzék privatizálni szeretné az egészségügyet, valamint a migrációs fenyegetettségről is. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés

képcím

Baki: Mészáros Lőrinc-ösztöndíjat hirdetett a Honvédelmi...