Megjachtoztatta Szijjártó Pétert, most 92 milliárdért dolgozhat az államnak

Startlap - Startlap
Miután a külügyminiszter Szíjj László jachtján kipihente fáradalmait, az üzletember utakat és hidat fog építeni nekünk, egy olyan szerződés keretében, amellyel jelentősen túllépték a beruházás eredetileg becsült költségeit. Esti hírösszefoglaló.

Megjachtoztatta Szijjártó Pétert, most 92 milliárdért dolgozhat az államnak

Az Európai Unió hivatalos értesítőjéből derült fény rá, hogy Szíjj László építőipari cége 91,9 milliárdért hidat és utakat fog tervezni és építeni az államnak, egy olyan szerződés keretében, amellyel jelentősen túllépték a beruházás eredetileg becsült költségeit. Az üzletembernek az építőipari vállalkozásán túl egy jacht is a birtokába tartozik: ezen pihente ki a fáradalmait Szijjártó Péter a nyáron. Bővebben.

Hivatalos: Dzsudzsák Balázs az NB II-be igazolt

A Debrecen megerősítette az elmúlt napok pletykáit: Dzsudzsák Balázs visszatér korábbi csapatához. A DVSC-ben a legjobban kereső játékosok is csak a töredékét kapják annak, amit Dzsudzsák eddig keresett. A témáról bővebben itt írnak.

Orbán Viktor kihagyja a Szuperkupa-döntőt, aminek megtartása érdekében még a koronavírusra is abszolút fittyet hánytak

Míg a bajor miniszterelnök arra kérte a szurkolókat, hogy ne utazzanak Magyarországra, és nemes egyszerűséggel közölte, hogy “görcsbe rándul a gyomra” az egésztől, nálunk a kormányoldal helyeslően bólogat, ha felmerül a budapesti Szuperkupa-döntő. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke mégis arról tájékoztatott: Orbán nem lesz jelen a Puskás Arénában csütörtök este. A focirajongó kormányfőt nem lehet csak úgy elrángatni a pálya mellől – milyen dolga akadt tehát? Innen kiderül.

Változtat a nyitvatartásán a Lidl

Fotó: Matthew Horwood/Getty Images

Az új nyitvatartás a vásárlóknak kedvez. Részletek itt.

Hadházy Ákos: Tegnap óta papírom van róla, hogy kik utálnak a legjobban a “parlamentben”

A korrupciós és egyéb kétes ügyek felderítésével híressé vált független képviselő közzétette a listát a képviselőtársairól, akik megszavazták mentelmi joga felfüggesztését. A sorban nem csak fideszes nevek vannak. Íme.

Kásler Miklós szerint eljött az idő, hogy “komolyabban foglalkozzunk” az orvosok fizetésével

Az emberi erőforrások minisztere kedden két megbízólevél átadása közben mondott köszöntőjében az egészségügy átalakításáról szóló terveiről értekezett. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

Ismét megdézsmálta a kormány a Gazdaságvédelmi Alapot: milliárdokat adott sportakadémiáknak

Az eredetileg 923 milliárd forintosra tervezett, a koronavírus-válság gazdasági hatásainak enyhítésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapnak már rég kimerültek a tartalékai. A kormány hétfőn 180 milliárdot vett ki a tartalékból, amelynek egy részét megint különös célokra használják fel. Mire és mennyit fognak költeni? Ebből a cikkből megtudhatod.

Öt ország rektori konferenciája fordult a magyar kományhoz az SZFE-ügy miatt

A cseh, a német, a lengyel, a szlovén és az osztrák rektori konferenciák közös nyilatkozatot írtak alá, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának visszaállítására szólították fel a magyar kormányt. Mindeközben a Magyar Rektori Konferencia nem állt ki az SZFE mellett, a hazai felsőoktatási intézmények pedig legfőképp hallgatnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A tudományos pályázatokkal nagy botrányt kavaró Palkovicsék tízmilliókkal tolták meg saját államtitkáruk kutatását

MTI/Vajda János

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) államtitkárként tevékenykedő Boros Anita a kedvezményezett, aki már korábban is nagyon jól járt tudományos munkásságával: átírta és feltupírozta saját könyvét, majd 10 milliós uniós pénzt markolt fel ezért a Nemzeti Közszolgálati Egyetemtől. Az ITM szerint Boros Anitát nem támadni, hanem támogatni kellene. Az ügyről ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Demokratikus Koalíció: Orbánék tehetetlensége miatt élnek hónapról hónapra rosszabbul a magyarok

A Demokratikus Koalícióban az Eurostat nemrégiben közzétett adatai miatt fakadtak ki, amelyekből kiderül, hogy egész Európában nálunk lett a legroszabb a vásárlók pénztárcájának helyzete. A DK írását, illetve az annak apropójául szolgáló statisztikát ebből a cikkből ismerheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Matolcsy: minél hamarabb el kell törölni az árstopokat

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak