Mégis vesz a kormány Pfizer-vakcinát

Startlap - Startlap
Mégsem mondanak le róla, bár korábban már azt jelezték egy novemberi szállítmánnyal kapcsolatban, hogy több már nem érkezik Magyarországra. Heti hírösszefoglaló.

Meggondolta magát a kormány a Pfizer-vakcinával kapcsolatban

Fotó: Matthias Bein/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Matthias Bein/picture alliance via Getty Images)

Az Európai Bizottság egyik szóvivője megerősítette, hogy Magyarország mégiscsak benne lesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer/BioNTech-kel kötöttek. Tavasszal a kormány részéről jelezték, hogy nincs szükség a további Pfizer vakcinák beszerzésére, így november végére meg is érkezett az akkor utolsó adag tartott vakcina-szállítmány. A visszakozásra ez a cikk adja meg a választ. 

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

Olyan sikeres az oltási akcióhét, hogy egy héttel meghosszabbítják – jelentette be Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádió műsorában.  Hangsúlyozta: kevesen kérik az elsőt, a legtöbben a harmadik oltásért jelentkeznek. “Idén lehet nagykarácsony, ha sokan veszik fel a harmadik oltást” – fogalmazott. Részletek

Ügyészség: Kósa Lajos nem mondott igazat a Pegasus-ügyben

Nem állított valóságot Kósa Lajos, amikor arról beszélt, hogy a Belügyminisztérium vásárolta a Pegasus-kémszoftvert – állítja a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A 24.hu-hoz az erről szóló dokumentumot az a Tényi Sándor juttatta el, aki a feljelentést tette minősített adattal való visszaélés, valamint hivatali visszaélés bűntette miatt. A Pegasus-ügy legújabb csavarját innen érheted el. 

Orbán: Ne engedjék, hogy szétbarmolják a magyar gazdasági rendszert

MTI/Benko Vivien Cher

„Sok oka van annak, hogy zakatol a gazdaság, de fontos, hogy ne engedjék, hogy szétbarmolják a nehezen fölépített, működő magyar gazdasági rendszert” – fogalmazott a miniszterelnök az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencia 2021 elnevezésű rendezvényen. Hogy milyen sajátságos gondolatai is voltak még a furcsa nevű összejövetelen a kormányfőnek, az innen azonnal kideríthető. 

Idea Intézet: 100-ból 12 magyar utasítja el teljesen az oltást

Nagy arányban vannak azok, akik beadatták vagy biztosan kérik majd a harmadik oltást, és a legtöbben az inflációt féltik a járványtól, a saját anyagi helyzetüket ugyanakkor a legkevésbé. Az Idea Intézet közvélemény-kutatást készített a koronavírusról, amelynek eredményei szép színes grafikonokkal itt találhatók.

Decembertől védettségit kérnek a szülőktől az iskolákba való belépéskor

A sajtó birtokába került levélben Kásler Miklós miniszter szigorító járványvédelmi intézkedéseire hívják fel az intézmények figyelmét. További információkért katt ide.

Halálos buszbaleset Bulgáriában

A Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán történt szerencsétlenségben negyvehat ember életét vesztette, köztük tizenkét gyerek. A halottak között van a buszsofőr is. A megrázó baleset részletei ebből a cikkből fognak kiderülni. 

Városháza-ügy: feláll egy vizsgálóbizottság

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén – ellenzéki javaslatra – a képviselők vizsgálóbizottság felállításáról döntöttek a Városháza-ügy miatt.
Bővebben.

Megérkezett a 2022-es adócsomag

A Pénzügyminisztérium a jövő évi minimálbér-emeléséről, a munka közterheinek csökkentéséről, az iparűzési adóról és a babakötvény után járó állami támogatás emeléséről is intézkedik a törvénytervezetben, amelynek értelmében jövőre 750 milliárd forint maradhat az adózók zsebében. További információkért katt ide.

Turi György lemondott minden posztjáról

MTI Fotó: Illyés Tibor

Az úszőedző vitatható nevelési módszereivel kapcsolatban az elmúlt hetekben több úszó is megnyilvánult. Turi most egy közleményt adott ki, amelyben elárulja, érez-e bűntudatot, valamint bejelenti, hogy lemond minden posztjáról. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...

képcím

Titokban, egy magtárban indította a kampányt Orbán Viktor

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...