Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

Startlap - Startlap
A Kossuth Rádió péntek reggeli interjúja.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezen a héten naponta legalább 130 ezer oltást adtak be az oltópontokon. Gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz az oltási akcióhétnek? – tette fel az első kérdést Orbán Viktornak a műsorvezető Nagy Katalin a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. “Reménykedtem benne” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy úgy tűnik, aki nem oltásellenes, az a legkényelmesebb megoldást választotta az oltás felvételére.

Olyan sikeres az oltási akcióhét, hogy egy héttel meghosszabbítják – jelentette be Orbán. Hangsúlyozta: kevesen kérik az elsőt, a legtöbben a harmadik oltásért jelentkeznek. “Idén lehet nagykarácsony, ha sokan veszik fel a harmadik oltást” – fogalmazott.

A környéken mindenhol zárnak, a magyar kormány gondolkodik ezen? A miniszterelnök szerint “a magyar kormány két lábbal áll a valóság talaján, nem döntjük el előre a jövő kérdéseit, de semmit sem zárunk ki”. Orbán elmondta: a zárás csak lassítás, a harmadik oltás a megoldás. 

Elhangzott: az 5-11 év közötti gyermekek oltására is megadta az engedélyt az Európai Gyógyszerügynökség, így hamarosan Magyarországon is elkezdődhet a vakcinációjuk. December 20-án érkezik az országba a Pfizer/BioNTech első, 130 ezer adagos szállítmánya az 5-11 éveseknek adható vakcinából. Orbán azt tanácsolja a szülőknek, oltassák be a gyerekeiket.

Az interjú további témái között szerepelt még a migránskérdés, a rezsicsökkentés és a jövő évi adóváltozások is. Ezekről bővebben itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

képcím

Orbán megfejtette a "Magyarország előre megy, nem hátra" szlogent