Meghökkent a külföldi sajtó Orbán Viktor nadrágján

Állami vezető így még nem jelent meg EU-csúcson.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-20 12:47

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szerda este megérkeztek az uniós állam-és kormányfők Salzburgba az osztrák uniós elnökség által szervezett, informális uniós csúcsra. A vendégek között ott van Orbán Viktor miniszterelnök is, aki ez alkalommal lezseren elegánsra vette a figurát – írja a az euronews.com.

A külföldi sajtó figyelmét sem kerülte el, hogy Orbán eléggé kilógott a sok öltönyös-nyakkendős politikus közül fehér ingével és sötét színű farmerjával.

Íme, a DailyMail tudósítójának tweetje:

„Szép dolog a Frontex, de…”

Az európai uniós állam- és kormányfők kétnapos, salzburgi csúcstalálkozójának napirendjén elsősorban a migráció és a biztonság, illetve az Egyesült Királyság jövő évi kilépésének kérdései állnak – írja az MTI.

Orbán Viktor a találkozón újságíróknak kifejtette: van egy javaslat az Európai Bizottság részéről, és ez azt mondja, hogy “ha baj van, akkor a nemzeti hatásköröket vegyék el a tagállamoktól, és a határvédelmet az unió menedzselje”. Szerdán átadta Ausztriának is azt a javaslatot, amelyet már Bulgáriának átnyújtottak, és amely ezt a problémát oldja meg, de nem a tagállamok ellenében, hanem úgy, hogy “a tagállamoknál maradhat a védekezés joga” – ismertette.

A kormányfő úgy fogalmazott, “szép dolog a Frontex, de a Frontex életében még soha egyetlen méter határt sem védett meg, mi meg több száz kilométert”. Semmi szükség arra, hogy “ők védjék helyettünk a magyar határt, nem beszélve a szuverenitás elvi kérdéseiről” – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: emellett kell ma kiállni, és “többen vagyunk mi, akik ezt ellenezzük”. “Egyelőre a papírforma mellettünk van” – tette hozzá.

Nem kellene megbüntetni a briteket    

A Brexitet illetően a miniszterelnök kiemelte: Magyarország azok közé tartozik, akik szerint nem kellene megbüntetni a briteket. “Fair Brexitre és jó együttműködésre van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között a jövőben” – fogalmazott.

Egy arra vonatkozó kérdésre, hogy várakozásai szerint szóba kerül-e a Sargentini-jelentés az ülésen, azt mondta: “azon mindenki csak nevet”.

 

A kétnapos csúcstalálkozó házigazdája Sebastian Kurz, az EU soros elnökségét jelenleg betöltő Ausztria kancellárja.

Mai nap hírei

Magyarországon is megtalálható a világ leggusztustalanabb élőlénye

unilife.hu9 órája

Emelkedtek az üzemanyagárak, emelkedik a Pulzusom

gepmax.hu11 órája

Az irritábilis bél szindróma kialakulásának mechanizmusa

szimpatika.hu14 órája

Titokban újabb taggal bővült Vilmos herceg és Katalin hercegné családja

joy.hu14 órája

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu15 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu17 órája

COVID – Németországban új kezelést vezetnek be

napidoktor.hu19 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu19 órája