Meghatóan búcsúztak a 74-es troli sofőrjei elhunyt törzsutasuktól

Startlap - Startlap
Eta néni a sofőröket mindig "hercegemnek" és "hercegnőmnek" szólította.

Megható gesztust tettek a 74-es és a 74A troli sofőrjei egy idős hölgy, egy törzsutasuk halála után a zuglói végállomásnál – írja az Index.

Mécsesekkel, búcsúlevéllel és egy fotóval búcsúznak Eta nénitől – derül ki abból a levélből, amelyet a lapnak az egyik sofőr küldött el.

Ebben többek között elmeséli, hogy az utasok jó részét arcról ismerik. 

Itt nem derogál egymásnak köszönni felszálláskor, és talán a konfliktusok is itt a legritkábbak. Volt egy törzsutas, egy idős hölgy: Eta néni. Gyakran utazott velünk, leült hozzánk a végállomásra beszélgetni, mesélt a múltjáról, beszélt emberi kapcsolatokról, kedvesen, de kissé akcentussal, hiszen gyermekként menekült Görögországból hozzánk a II. világháború után. És mindig csak mondta-mondta a történetei végén, hogy egy a fontos, szeressétek egymást, szeretet legyen. Megajándékozta a csapatot a kedvességével, a mosolyával, és legfőképp a barátságával. A trolisokat úgy szólította, mikor felszállt mosolyogva, hogy “hercegem”, vagy “hercegnőm”. A trolisok voltak az ő második családja, és sok trolis pótnagyiként tekintett rá. Eta néni egy jelenség volt. Volt, mert sajnos december 12-én örökre itt hagyott minket. 86 esztendős volt

-írja a sofőr. 

A végállomásnál kihelyeztek egy búcsúlevelet: 

Drága Eta néni!

Mély fájdalommal búcsúzunk, hiányozni fognak a mindig kedves, biztató szavak, amikkel a legborúsabb napokon is mosolyt tetszett csalni az arcunkra. Amikor megláttuk a megállóban, tudtuk, hogy jön velünk egy, kettő, de akár három kört is, és azt mindig őszinte boldogsággal teszi, bármekkora dugóba is kerülünk.

Többé már nem velünk tetszik „nosztalgiázni”, de a mi szívünkben örökké a mindig mosolygós, önzetlen és jószívű hölgy marad. Emlékét mindig őrizni fogjuk! Búcsúznak Öntől a 74-es vonal Hercegei és Hercegnői.

Nyugodjon békében.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Elhunyt Zámbó Jimmy édesanyja

képcím

Öt magyarból négy szerint rossz irányba mennek idehaza a dolgok

képcím

Tömegesen mondanak fel a sofőrök BKV-nál