Meghalt a Görögországban eltűnt magyar férfi

Startlap - Startlap
Két hete tűnt el nyaralása közben.

Két hete tűnt el egy magyar férfi Görögországban. A 69 éves Klaj István egyedül utazott nyaralni Platomonba, a kis halászfaluba. Szeptember 21-re befizetett egy hajós kirándulásra, de aznap reggel nem jelent meg a gyülekezési helyen. Fia kiutazott, egy hétig kereste, de nem bukkant semmiféle nyomra.

„Közel egy hétig voltam kint, de nem találtam meg az édesapámat. Mindent bejártam, éjjel-nappal mentem, kutattam, hol lehet. A falu negyven kilométeres körzetében átfésültem mindent, ám hiába. Vasárnap hazajöttem, de továbbra is tartom a kapcsolatot a rendőrséggel, s azonnal értesítenek, ha találnak valami nyomot, vagy – ami a legjobb lenne –, ha apukám előkerülne” – mondta akkor a Blikknek.

A lap most azt írja, a férfi nincs már életben. Holttestét két héttel az eltűnése után egy helyi halász találta meg Platamontól néhány kilométerrel délre, Paralia Koulouras közelében, a Pineios folyó torkolatánál.

“Az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy előkerül az édesapám. Már újra Magyarországon voltam, amikor értesítettek, hogy valószínűleg őt húzták ki a tengerből, én pedig másnap visszarepültem. Azonosítottam, és sajnos ő volt az” – nyilatkozta a Blikknek megtörten Klaj Attila, István fia.

Még nem tudják, mi okozta a halálát, a boncolást már elvégezték, de még nem közölték az eredményét.

A holttestét valószínűleg hétvégén hazaszállítják.

 

Ez is érdekelhet

képcím

40 fok fölötti hőmérsékletet is hozhat a közelgő hőhullám

képcím

ZDF: Magyarország visszavonta az orosz kőolajembargó elleni vétót

képcím

Nagyot ugrott a magyar átlagfizetés: megérkeztek a legújabb,...