Megérkeztek a családi fotók Lajos herceg keresztelőjéről

Startlap - Startlap
Szűkebb és bővebb körben is készültek képek a királyi famíliáról.

Katalin hercegné és Vilmos herceg legifjabb gyermekét, Lajost július 9-én, hétfőn keresztelték meg, az eseményről pedig most megérkeztek az első hivatalos fotók, melyeket a Kensington-palota Instagram-oldalán közöltek.

A londoni Szent János palota királyi kápolnájában történt eseményen csak a szűk családi és baráti kör vett részt.

II. Erzsébet és Fülöp herceg kihagyták a dédunoka keresztelőjét – ezt már előre megbeszéltek Vilmossal és Katalinnal, valószínűleg zsúfolt programjukba a ceremónia már nem fért bele.

The Duchess of Cambridge and Prince Louis in the garden at Clarence House, following Prince Louis’s christening. 📷 by Matt Holyoak.

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

Katalin nagyon nyugodt és békés gyermekként jellemezte a kis Lajost az érseknek, s széles mosollyal az arcán azt is hozzátette, hogy reméli, ez így is marad. Katalin, Vilmos és a három gyermekük egyébként akkor először jelentek meg együtt nyilvánosan.

Lajos krémszínű ruhája pontos mása a Viktória királynő legidősebb lánya által 1841-ben viselt keresztelőruhának – ugyanebben a ruhában keresztelték meg két testvérét is.

Lajos herceg elég sok keresztszülővel lett gazdagabb, összesen hat új hozzátartozója lett: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Hannah Carter és Lucy Middleton mindannyian a család bizalmasai, illetve rokonai.

Az április 23-án született kis Lajos egyébként ötödik a trónöröklési sorban, mivel nővére, Sarolta az első olyan hercegnő, akit neme ellenére sem soroltak hátrébb a trón várományosai között.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Harry herceg szerint "nagyon sok mindenre nincs magyarázat"...

képcím

Geszler Dorottya lánya férjhez ment: itt vannak az első fotók