Még több fájdalomcsillapító lesz vényköteles

Startlap - Startlap
Továbbra sem találják a Maglódról eltűnt vállalkozót, összeomlóban a kórházi ellátás, újabb buktató a csok-szabályokban, mészárlás egy brazil bárban. Hírösszefoglaló.

Változás jön a gyógyszertárakban

Magyarországon a lakosság évente kicsivel több mint 15 darab vényköteles gyógyszert vált ki fejenként, ez 12 700 forintba kerül. Hamarosan újabb fájdalomcsillapítók kerülnek a csak recept ellenében kiváltható gyógyszerek listájára. Ha érdekel, milyen jellegű fájdalomcsillapítókat érint a változtatás, ezt a cikket olvasd el.

Továbbra sem találják a Maglódról eltűnt vállalkozót

A Bors értesülései szerint a sztárvilágban is jól ismerték a Maglódról rejtélyes körülmények között eltűnt vállalkozót. Pintér Gyulánál sok híresség szereltette luxusjárművét, ügyfélkörébe tévés sztárok, sportolók, celebek tartoztak. A férfi kutyáját és autóját már megtalálták, tartózkodási helyéről azonban egyelőre nem tudni. Friss információ, hogy a lap forrásai szerint egyetlen haragosa mégiscsak volt Pintér Gyulának. Ebből a cikkből többet is megtudhatsz az állítólagos haragosról.

Fotó: iStock

Te tudod egyáltalán, mire szavazol vasárnap?

Melyik politikai párt békülne ki az oroszokkal? Kik akarnák megroppantani a narancs-elit rendszerét? Az LMP vagy az MSZP szeretné minél előbb bevezetni az eurót Magyarországon? És a sziesztát? A cikk sorra veszi az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt, pártszövetség választási programjait.

Összeomlik a kórházi ellátás, óriási az adósság

Áprilisban 4,8 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetési szervként működő egészségügyi intézmények lejárt adóssága, amely elérte a 33,4 milliárd forintot.  Az alábbi cikkből megtudhatod, mely kórházak vezetik az eladósodási listát.

Fotó: iStock

Van egy alig látható buktató a csok-szabályokban

A jelenlegi túlfűtött piaci helyzetben könnyen belefuthat az ember abba, hogy túlárazott ingatlant vásárol meg. A döntés azzal járhat, hogy eleshet a csok és a csok-hitel lehetőségétől.

Vezetés közben nyomkodta a telefonját a betegszállító

Vezetés közben folyamatosan mobilozott egy betegszállító sofőrje. Az egyik beteg videóra vette és eljuttatta a felvételt az RTL Híradónak, valamint a szállító cég vezetőjének is. Ezen jól látszik, hogy miközben a sofőr nyomkodja a telefonját, sokszor nem nézett az útra, üzeneteket írt-olvasott, és facebookozott,  pedig közben nagy sebességgel hajtott.

Fotó: RTL Klub

Mészárlás egy brazil bárban

Arcukat csuklyával eltakaró fegyveresek rohantak le helyi idő szerint vasárnap este egy bárt az észak-brazíliai Belem egyik peremkerületében. A hét támadó gépkocsikon és egy motorkerékpáron érkezett a szórakozóhelyre, majd nyitott tüzet az áldozatokra. Hat nő és öt férfi halt meg, egy sebesült túlélte a mészárlást.

Többször elázhatunk a hét közepéig

Heves zivatarok fejlődtek éjszaka, rövid szünet után pedig hétfőn újabb, kevésbé intenzív zivatartok kialakulása várható. Szerdáig többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, majd átmeneti szárazabb időszak jöhet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Fotó: iStock

Ez is érdekelhet

képcím

Van olyan magyar kórház, ahol már 2030-ra jegyzik elő a betegeket

képcím

Vizsgálatot indít az Országos Mentőszolgálat Curtis édesanyja...

képcím

A Belügyminisztérium a budai kórházi osztályok leállásáról