Még ma ki akarják hozni a barlangból a bentrekedt fiúkat és edzőjüket

Megkezdődött az újabb mentési művelet.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-10 07:53

MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Megkezdődött az újabb,  harmadik mentési művelet kedden a thaiföldi Tham Luang barlangrendszernél, hogy kihozzák a még bennlévő négy gyereket és edzőjüket – közölte kedden a műveletet irányító tartományi kormányzó.

Narongszak Oszotthakorn újságíróknak azt mondta: az öt embert együtt mentik ki. Hozzátette, hogy egy orvos és a thaiföldi haditengerészeti kommandó három tagja, akik azóta vannak a csoporttal, hogy felfedezték őket a múlt hét elején, ugyancsak kedden jönnek ki a barlangból.

A barlangrendszerben egy ifjúsági futballcsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án. Vasárnap négy, hétfőn pedig további négy gyermeket mentettek ki.

Legalább egy hétig kórházban maradnak

A kimentett gyerekek nem találkozhatnak szüleikkel, mivel az orvosok ki akarják zárni, hogy fertőzéseket kaptak el. A The Guardian információi szerint legalább egy hétig kórházban lesznek – írja a 24.hu.

Két fiúnál enyhébb, a tüdőt érintő fertőzést állapítottak meg, egyikük pedig lázas. Az orvosok mindkettejüket antibiotikummal kezelik, állítólag olyan jól vannak, hogy hétfő este már viccelődni is volt kedvük. Két hetet töltöttek a barlangrendszerben, jelenleg mindegyikük napszemüveget hord, mert szemük elszokott a fénytől.

Közben megérkezett Musk kapszulája a helyszínre

Közben megérkezett Elon Musk techmogul, a Tesla és a SpaceX tulajdonosának felajánlása a helyszínre, ugyanakkor a thaiföldi barlangban rekedt csermekfoci-csapat mentésének irányítója udvariasan elutasította azt – írja a 24.hu.

Musk az utóbbi napokat egy kisméretű tengeralattjáró tervezésével és kivitelezésével töltötte. Elon Musk mindenesetre a helyszínen hagyta a vízalatti eszközt, hátha mégis szükség lesz a mentésnél.

Mai nap hírei

Fantomházak valódi szavazói – választások egy szabolcsi faluban

szabadeuropa.hu8 órája

Egyetemisták találhattak megoldást a gumikopásból eredő környezetszennyezésre

autopro.hu13 órája

Húszezren követelik a távozását, mégsem akar lemondani a Barca elnöke

eurosport.hosszabbitas.hu14 órája

Mi az a VPN és mire jó?

haszon.hu15 órája

Öt központra csökkenették a vidéki kórházakat

168ora.hu15 órája

Több mint ezer új koronavírus-fertőzött Magyarországon

demokrata.hu17 órája

Beszorul a német hús: kell a magyar piacvédelem!

agraragazat.hu18 órája

A Fülöp-szigetekről jött Magyarországra, ma már saját étterme és baromfifarmja van

agrarszektor.hu19 órája