Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Már itt tart a thaiföldi gyerekek mentése a barlangból

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
A hatóságok szerint a hétfő éjjelre történt felhőszakadások ellenére nem emelkedett bent a vízszint.

A nyolcadik gyermeket is kihozták a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből a mentőalakulatok hétfőn, még öt embert kell kimenteni – jelentette a Reuters hírügynökség és a Khaosod című helyi lap.

Az eddig utolsóként kimentett gyermeket hordágyon vitték a mentőalakulat tagjai, pontos állapotáról egyelőre nincs értesülés.
A június 23-án föld alatt rekedt 13 fős csoportból – egy gyermekfutballcsapat tagjai és edzőjük – csoportjából még öten tartózkodnak a barlangban, négy fiú és az edző. Vasárnap négy, hétfőn pedig további négy gyermeket sikerült kimenteni.

Sitthicsai Klangpattana, a thaiföldi tengeri különleges erők parancsnoka az AP amerikai hírügynökségnek a gyermekek állapotáról nem közölt részleteket, azt sem árulta el, hogyan sikerült a felszínre hozni őket.

Narongszak Oszatanakorn megbízott tartományi vezető korábban közölte, hogy a feltételek ugyanolyan jók, mint amilyenek az előző napon voltak.

A hatóságok sietnek a fiúk és az edző kimentésével, mert a monszunévszak rendszerint esővel borítja az ország északi csücskében lévő Csiang Raj tartomány hegyes vidékeit. A munkások erejüket megfeszítve szivattyúzzák ki a vizet a barlangból, a hatóságok szerint a hétfő éjjelre történt felhőszakadások ellenére nem emelkedett bent a vízszint.

A vasárnap kimentett négy fiút kórházban ápolják, egyelőre a fertőzésveszély miatt karanténban tartják őket.  A hatóságok szerint a teljes csapat kimentése négy napot vesz igénybe, bár a vasárnapi sikernek köszönhetően nőtt a remény, hogy felgyorsulhat a mentőakció.

 

Forrás: MTI

Keresés az oldalon