Kiemelt Hírek 2021. október 28.

Meg kellett műteni Gyurcsány Ferencet

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 28.
Épp Olaszországban pihentek Dobrev Klárával, amikor erősödő fájdalmat érzett a volt miniszterelnök. Esti hírösszefoglaló.

Meg kellett műteni Gyurcsány Ferencet

MTI/Mohai Balázs

A Demokratikus Koalíció vezetője csütörtökön közösségi oldalán arról számolt be, hogy az előválasztási kampányt követően feleségével, Dobrev Klárával pihenni mentek Olaszországba. Aztán szerdán már jött a hasfájás, végül a műtét. Hogy milyen probléma miatt kellett az operációt elvégezni Gyurcsány Ferencen, az ide kattintva fog kiderülni. 

Minden fővárosi üzemeltetésű intézményben kötelező lesz a maszk

Rendkívüli, november elsejétől hatályos intézkedéseket jelentett be Karácsony Gergely főpolgármester, a romló járványügyi mutatókra hivatkozva. A nyilatkozat itt érhető el. 

Donáth Anna Orosz Annával küzdhet a Momentum elnöki posztjáért 

A Momentum elnöki tisztsége azután üresedett meg, hogy Fekete-Győr András elbukott a bizalmi szavazáson, melyet maga ellen kért, miután gyengén szerepelt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választáson. Ezek után úgy néz ki, Donáth Anna és Orosz Anna között dőlhet el a sorsa a vezetői szerepkörnek. Részletek.

Változik a boltok nyitvatartása, erre készülj

November elsején mindenszentek ünnepe, így a boltláncok zárásra figyelmeztetnek. Érdemes már most felkészülni, bevásárolni, hogy ne az ünnep előtti nagy rohamot fogjuk ki. Bővebben

Schiffer András szerint az ország 15 éve szenved az Orbán-Gyurcsány show miatt

MTI/Veres Nándor

Az LMP volt társelnöke a 168.hu-nak adott egy hosszabb interjút, melyben kritikusan szólt a pártokról, közéletről, és Török Gábor szállóigévé vált kijelentéséről is. Mondatait ebből a cikkből lehet megismerni. 

Szijjártó a szórakozóhelyek újranyitásával kapcsolatban komoly droghelyzetet tapasztalt

A kábítószer-használatból adódó sajnálatos kihívásokról tartott beszédet Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Pompidou Csoport fennállásának 50. évfordulóján tartott párizsi rendezvényen. Előadása során a 444.hu szerint több, kevésbé helytálló magyarázat is elhangzott a kérdéskört érintően. Beszédének lényegi részei itt érhetőek el. 

Újabb 40 millió forint a CÖF-nek a Szerencsejáték Zrt. leánycégétől

A Civil Összefogás Fórum mögött lévő alapítvány ismételten egy szép összeget kapott a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től, mely korábban 170 millió forinttal támogatta őket. Részletek

Kiállították az első gendersemleges útlevelet az Egyesült Államokban

Az első ilyen jellegű passzportot Dana Zzyym vehette át, aki az interszexuálisok egyenlő jogaiért küzdő coloradói aktivista. Az okmány egyetlen részlete tér csak el a megszokott iratoktól, méghozzá ott, ahol a nemet kell jelölni. Íme
 

Sok magyar úgy gondolja, hogy az emberek már élhettek akkor, amikor a dinoszauruszok a Földön csatangoltak

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A tudományhoz és a technológiához kötődő ismereteket vette górcső alá az uniós állampolgároknál az Eurobarometer legújabb, szeptemberi jelentése, amely néhány meglepő részletet is tartalmaz. Ha kíváncsi vagy hogy a dinók mellett miként gondolkodunk mi magyarok a felmérés szerint a rákról, a belélegzett oxigénről, és a vírusokról, akkor csak ide kell kattintanod

 
 

Keresés az oldalon