Még hosszú ideig maradhat az árstop

Startlap - Startlap
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter-jelölt szerint akár új termékekre is kiterjeszthető a rendelet. Délelőtti hírösszefoglaló.

Még hosszú ideig maradhat az árstop

Július elsejéig tart az üzemanyagárak befagyasztása, az élelmiszerárstop és a kamatstop is. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülését követően, szerdán az RTL Híradó  arról kérdezte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter-jelöltet, várható-e a rendelet újabb meghosszabbítása. A válaszát itt olvashatod.

Brutális lehet a csok-büntetés, ha nem születnek meg a vállalt gyerekek

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) nagyon kedvező lehetőség, hiszen vissza nem térítendő támogatást lehet kapni lakáscélunk megvalósításához. A kedvezmény pontos összege függ a gyermekek számától és a lakáscéltól is, és nem csak meglévő gyerekre lehet igényelni, hanem vállalt gyermekre is járhat a támogatás. Annak azonban súlyos következménye van, ha nem születik meg a baba határidőre. Részletek.

Hullanak a fejek az orosz katonai vezetésben a háború kudarcai miatt

Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint további országok keveredhetnek bele a háborúba; ukrán ellenállási akciót jelentettek a megszállt Melitopolból; donyecki orosz börtöntáborba szállították az Azovsztalban elfogott 900 ukrán katonát. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Globális élelmiszerhiányra figyelmeztet az ENSZ az orosz-ukrán háború miatt

ISHARA S. KODIKARA / AFP

A háború megakadályozza az ukrajnai kikötőkből a hatalmas mennyiségű napraforgóolaj, valamint gabonafélék, például kukorica és búza exportját. Ez csökkentette a kínálatot, így megugrottak az árak. Az ENSZ szerint a világ élelmiszerárai csaknem 30 százalékkal magasabbak, mint az előző év azonos időszakában. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

IDEA Intézet: Fényévekre a Fidesztől a többi párt

Az IDEA Intézet választás utáni első kutatása szerint a Fidesz magabiztos győzelme hatott a választókra. Hogy milyen mértékben, az kiderül ebből a cikkből.

A katonai parádé után robbanhatott be a koronavírus-járvány Észak-Koreában

A világtól elzárkózó diktatúra több mint két éven át következetesen tagadta, hogy az országba bejutott a vírus; egyetlen megbetegedést sem jelentettek. Phenjan csak az előző héten ismerte el, hogy Észak-Koreában is terjed a koronavírus, és azóta az esetek száma már a kétmillióhoz közelít. Részletek.

2020 óta több ezer vendéglátóhely húzta le a rolót

Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal a vendéglátószektor legfrissebb, december 31-ével záródó időszakának eredményeit, amelyeket ebben a cikkben ismertetnek.

Az influenzaoltás védhet a koronavírus ellen is

SHERRY YATES YOUNG / SCIENCE PHOTO / SYO / Science Photo Library via AFP

Az influenza elleni védőoltásoknak meglepő egészségügyi előnyei lehetnek: megelőzhetik a COVID-19-et is, különösen annak legsúlyosabb formáit, írja a Nature. Részletek.

Felmenthetik a kegyetlen süttői kettős gyilkost

Sz. Dávid két évvel ezelőtt 51 késszúrással kivégezte a sógorát és a lánytestvérét Süttőn, majd meggyújtotta a holttesteket, de semmire sem emlékszik a vérfürdőből. Az ügyész kényszergyógykezelését kérte a kóros elmeállapota miatt. Bővebben.

Éppen hétvégére érkezik az időjárás-változás

A hétvégén már nem lesz ennyire nyugalmas az időjárás, ugyanis pénteken hidegfront érkezik, mely szombatra változóan felhős, többfelé záporos, zivataros időt hoz. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Feljelentették Kósa Lajost - újabb fejezet a korcsolyaszövetségi...

képcím

Rogán Antal szerint a Fidesznek nincs médiája, Magyarországon...

képcím

Döntött a kormány a vendégmunkások maximális számáról