Kiemelt Hírek 2019. január 28.

Másodfokú riasztást adott ki az OMSZ: megérkezett az ónos eső, gigantikus hópelyhekkel

Startlap Kiemelt Hírek 2019. január 28.
A rendőrség sok jó tanáccsal szolgált azok számára, akik ebben a zord időben sem hagyhatják otthon a kocsijukat.

Kora reggel már Sopronba, Szombathelyre, Győrbe, Veszprémbe, Székesfehérvárra, valamint a Balaton térségébe is eljutott az a csapadékzóna, amely kelet fele halad, és ónos esőt, meg havazást hozott magával  – írja a Blikk.

A lap szerint a Déli pályaudvar környékén például ötvenforintos érme nagyságú pelyhekben hullt a hó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki az ország középső területeire és Budapest környékére az ónos eső miatt. Több baleset is történt az utaton: többek között a 8-as főúton Öskü és Várpalota között egy személyautó, Ajka és Úrkút közötti úton egy kamion, a 81-es főúton pedig egy kamion pótkocsija csúszott az út menti árokba.

A rendőrség azt javasolja, hogy aki teheti, se gyalog, se máshogy ne induljon útnak. Akiknek mégis muszáj elmenniük otthonról, a tömegközlekedési eszközöket – azok közül is főleg a kötöttpályás járatokat – javasolja a testület. Az autósok figyelmét a téli gumiabroncs, a megfelelő műszaki állapot, a fényszórók és a szélvédő tisztán tartására, valamint a nagyobb követési távolság és a kisebb sebesség jelentőségére hivták fel. Hozzátették: érdemes az autópályákat és a nagy forgalmú főutakat választani, és a gyalogátkelőhelyek környékén fokozottan figyelni kell.

Keresés az oldalon