Kiemelt Hírek 2021. november 24.

Márky-Zay: Több jel van arra, hogy a Fidesz szervezett választási csalásra készül

Startlap Kiemelt Hírek 2021. november 24.
Az ellenzéki politikus szerint ezért jó, hogy januártól itt lesznek az EBESZ megfigyelők. Esti hírösszefoglaló.

Márky-Zay: Több jel van arra, hogy a Fidesz szervezett választási csalásra készül

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az ATV Híradónak azt mondta, hogy a megfigyelők a legutóbbi választásokkor is számos kritikát fogalmaztak meg. Részletek

Városháza-ügy: feláll egy vizsgálóbizottság

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén – ellenzéki javaslatra – a képviselők vizsgálóbizottság felállításáról döntöttek a Városháza-ügy miatt.
Bővebben.

Védettségi igazolvánnyal üzletelt, elfogták a rendőrök

MTVA/Bizományosi: Róka László

Oltási igazolásokkal üzletelő orvosi asszisztenst és segítőjét fogták el Heves megyében – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hogy mennyire is volt jó biznisz mindez, az ide kattintva fog majd kiderülni.

A honvédelmi miniszter egy hitelesnek kevéssé mondható Wikipedia-oldalról néztek ki, hogy a magyar nép hány csatában volt érintett

“A történelem során a magyar nép 163 ütközetben, csatában, forradalomban volt érintett, ezek közül 90-et megnyert. Ez is bizonyítja, hogy vannak értékeink, van mit védeni. Korszerű hadseregre van szükség, elkötelezett katonákkal” – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy keddi, Várpalotán tartott lakossági fórumon. Lenthár Balázs történész szerint viszont ezek a megállapítások messze nem felelnek meg a valóságnak. Bővebben.

Elkapták a Bükkben kóborló ragadozó szervál macskát

Ózd környékén az elmúlt napokban többször is látták az egyébként Afrikában őshonos, idehaza erősen tájidegen ragadozót, amely egyébként rendkívül legyengült már. Az is kiderült, hogy a befogása során milyen sikeres trükkel is próbálkoztak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A ragadozó bekerítéséről innen tudható meg minden lényeges mozzanat.

Meggyilkoltak egy 24 éves magyar lányt egy angliai városban

A 24 éves Benkő Borbála holttestét vasárnap kora reggel találták meg az angliai Great Horton negyedben, a Sherborne Roadon lévő lakásában. A gyilkossággal gyanúsított 24 éves férfit már őrizetbe vette a rendőrség. Bővebben

Két hétre lezárják Szlovákiát

Csütörtöktől két hetes, teljes lezárás lép életbe Szlovákiában. Az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok sem nyithatnak ki. Hogy miért is hozták ezt a döntést a szomszédban, arról itt tudhatsz meg többet. 

Újraélesztettek egy nőt a Westendben

Futás után leült pihenni, majd összeesett egy nő a bevásárlóközpont egyik kávézójában. Az esett annyira súlyos volt, hogy újjá kellett éleszteni. Részletek.

Megérkezett Magyarországra az utolsó Pfizer-szállítmány

MTI/AP/Rick Bowmer

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez a 49. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett COVID-19 elleni oltóanyagból. Részletek.

42 évet ült börtönben ártatlanul Kevin Strickland, esélye sincs kárpótlásra

A most 62 éves amerikai férfit 1979 júniusában ítélték el hármas gyilkosság miatt. 42 év után engedték ki a börtönből, miután kiderült, hogy ártatlan. Kárpótlást viszont nem kaphat, a miértre ez a cikk adja meg választ.

Keresés az oldalon