Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

Startlap - Startlap
Kommunista pártállamot építő Orbán, "fideszes aberráltak", infláció, árstop, Gulag. Márki-Zay Péter interjút adott. Esti hírösszefoglaló.

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

El kell takarítani a közéletből az olyan beteg gondolkodású embereket, akik ilyet csinálnak.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a kényszermunkatáboroktól jutott el a kommunista pártállamot építő Orbán Viktorig, beszélt a “fideszes aberráltakról”, Putyinról, az inflációról és az árstopról is. Videó.

Kétszámjegyű bérnövekedést mértek, félmillióhoz közelít a bruttó átlagkereset

A Központi Statisztikai Hivatal novemberi adatai alapján több mint 10 százalékkal nőttek a magyar fizetések. Mivel a KSH már egy ideje visszatért régi jó szokásához, és újra közlik a mediánértékeket, az is kiderül, hogy a valódi átlagmagyar ennél jóval kevesebbet vihet haza a hónap végén. További információkért katt ide.

Gattyán György a NER luxusházába költözött, és Tiborcz István fizeti az egyetemének ösztöndíjait

NER vagy nem NER – merült fel a nagy kérdés a politikai babérokra törő pornómilliárdos kapcsán. Gattyán György állítja, hogy kormányváltást akar, Márki-Zay Péter szerint a Fidesz érkében indul az országgyűlési választáson. A dilemma megválaszolásának érdekében két izgalmas tényre mutatott rá a 444.hu: az egyik Gattyán György lakhelye, az Elysium lakópark, ami a görög mitológia elit túlvilági helyszínéről kapta beszédes nevét, a másik a Kodolányi János Egyetem és a Tiborcz István többségi tulajdonában álló Gránit Bank szoros viszonya. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megkezdték az omikron elleni vakcina tesztelését

Marcos del Mazo/LightRocket via Getty Images

Elkészült a Pfizer-BioNTech új vakcinája, az oltóanyag vizsgálatának első körében 1420 egészséges, 18 és 55 év közötti felnőtt vesz majd részt. Részletek.

284 milliót kapott a kiadó, ahol megjelent Semjén és Bayer vadászkönyve

A vadászat választott engem című kötetben Semjén Zsolt és Bayer Zsolt gyakorlatilag a Biblia szó szerinti értelmezéséből vezeti le, hogy az élet értelme a vadászat, és isten kifejezett akarata ellen cselekszik az, aki ennek nem hódol. A téma új aktualitását az adja, hogy megjelent egy táblázat a vadászati kiállítás vidéki költségeiről, és akad benne néhány érdekes elem. Bővebben.

BKV: Tilos jelzésnél indult el a balesetet szenvedett metró

A közlekedési vállalat közleményt adott ki a 3-as metró összesen három szerelvényét érintő ütközés elsődleges vizsgálatának eredményeiről. Ennek alapján úgy tűnik, emberi mulasztás okozta a balesetet. Az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Nejlonzacskóval a fején tört be a kocsmába egy férfi Cereden

Sajnos a fekete kukazsák nem bizonyult bombabiztos álcának, és a riasztó is megszólalt. A 31 éves férfi üres kézzel menekült, és igencsak gyorsan elkapták. A biztonsági kamerának köszönhetően erre a linkre kattintva mindezt videón is megnézheted.

Közpénzből fizetik az NB I. focistáinak koronavírustesztjeit

A tao-támogatásokat érintő 2020-as kormányintézkedések révén a sportklubok az összeget immár egészségügyi célokra is felhasználhatják. Az NB I.-ben szereplő csapatok közül egyedül a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár nem élt a lehetőséggel. Bővebben.

“Micsoda egy hülye gyerek” – mondta Joe Biden egy újságíróra, és akkor még finoman fordítottunk

Alex Wong/Getty Images

Az USA elnöke alighanem azt hitte, már kikapcsolták a mikrofonját, amikor a Fehér Házban tartott hétfő esti sajtótájékoztatója végén egy bekiabált kérdésre némi szünet után reagált, és nem csak annyit mondott, hogy “hülye”. Az incidens után Joe Biden telefonon kért bocsánatot az érintett újságírótól. Videó és további részletek itt.

Drogériákban és benzinkutakon is megjelenhetnek a koronavírustesztek

A magyar vásárlók jelenleg magasabb árakon juthatnak hozzá a tesztekhez a többi uniós tagállamhoz képest – mutatott rá a Gazdasági Versenyhivatal decemberi piaci vizsgálata. Ezért javasolják a gyorstesztek értékesítési pontjainak bővítését. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Mohai Balázs)

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Saját mozgalmának elnöksége sem támogatja Márki-Zay...