Márki-Zay Péter így értékelte Orbán beszédét

Startlap - Startlap
"Úgy történt, ahogy sejtettem" - reagált rövid posztban az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje Orbán beszédére. Eközben minden körzetben összegyűltek az aláírások a fideszes és az ellenzéki jelölteknek is. Esti hírösszefoglaló.

Márki-Zay Péter így értékelte Orbán beszédét

Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként

– fogalmazott Márki-Zay Péter. Szerinte  vele sokat foglakozott a miniszterelnök, az ország valódi gondjaival azonban semennyit. A rövid értékelés teljes szövegét itt találod.

Minden körzetben összegyűltek az aláírások a fideszes és az ellenzéki jelölteknek is

Orbán évértékelője előtt nemsokkal jelentette be a hírt a Fidesz és Márki-Zay is. Ugyanakkor az aláírásgyűjtés országszerte folytatódik. Részletek.

Megkérdezték, mire költik az adóvisszatérítést az Orbán évértékelőjére érkezők

Nagy Feró, Rákay Philip és Nacsa Lőrinc is válaszolt a kérdésre. Videó itt.

Megérkezett a kormány válasza arra, mi a véleményük Szentkirályi Alexandra félresikerült TikTok-videójáról

Egy kazah rapper obszcén szövegű dala szólt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő még januárban feltöltött videója alatt. Vadai Ágnes írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz az eset kapcsán, amire most Dömötör Csaba válaszolt. A parlamenti államtitkár Tiktok-féltékenységről, kommunista internacionálé énekléséről írt a reakcióban. Mindeközben az ügy főszereplője is megszólalt, íme.

A koronavírus mögé bújva rendeletben szabályozza a kormány a sztrájk alatti gyermekfelügyeletet

A pedagógus szakszervezetek szerint ez ellentétes az alaptörvénnyel. Közleményükben a két érdekvédelmi szervezet felhívta a kormány figyelmét,

tartsa tiszteletben, hogy a bíróság független hatalmi ág.

Mint írták, szerintük a péntek este kiadott kormányrendelet előírásai egyébként köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Részletek.

Meghalt a Freeszfe pszichológusa

Elhunyt Csémy Melinda, 38 éves pszichológus, a Freeszfe oktatója. Akkor kezdett el tanítani az egykori SZFE-n, amikor az egyetemfoglalás elkezdődött, írják itt.

Az Egyesült Államok evakuálja az kijevi nagykövetségét

Ukrajna orosz inváziója szerintük egyre inkább valószínűnek látszik. Részletek.

Helyi fiataloknak adták bérbe a Franciaországban lefényképezett falubuszt

Reagált a 24.hu-nak a Tiszabezdéd Községért Alapítvány elnöke, miután beszámoltak arról, hogy az alapítványi falubuszt a francia Alpokban látták olvasók, a Les Deux Alpes nevű síparadicsom egyik szállodájánál. Kulcsár Bertalan szerint nem etikátlanul és nem szabálytalanul járt ott a busz, szavait itt olvashatod

Terjed a dupla étlapos módszer: rendelésekre van egy drágább

Az ételfutár cégeknek fizetett díjakat a kisebb vendéglátósok egyértelműen a vevőkre terhelik, a nagy szereplők azonban láthatóan nem kényszerülnek erre. Egyre elterjedtebb a dupla étlapos módszer, konkrét példák itt.

Borítókép: Kisbenedek Attila / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak