Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek

Startlap - Startlap
Márki-Zay saját magához hasonlítja Magyar Pétert, és felajánlja számára a támogatását.

Magyar Péter rendezvénye a tegnapi napon nagyobb tömeget vonzott, mint Orbán Viktoré – úgy látszik, mégis vannak kiábrándult fideszesek?” – teszi fel a kérdést “Hajrá, Magyar Péter” címmel Facebook-posztjában a hódmezővásárhelyi polgármester, aki bejegyzésében Varga Judit volt férje politikai szerepvállalása dilemmáinak elemzésével fejti ki, miért támogatja őt.

Márki-Zay Péter szerint

Magyar Pétertől joggal tart mind a Fidesz, mind az ellenzéki pártok, hiszen mindenkitől vihet el szavazatokat. Meg is kezdődött a lejáratása, és nemcsak a kormánypárti oldalon.

Az előző országgyűlési választás közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltje saját magát hasonlítja Magyar Péter személyéhez, akivel kapcsolatban sokan kérdezik tőle, nem féltékeny-e a sikerére. Márki-Zay azt állítja, “boldogan engedi át” ezt a szerepet, és számára nem az a fontos, hogy ő váltsa le Orbán Viktor rendszerét, “csak az, hogy valaki váltsa le minél előbb”, és hozzáteszi, aki ezen munkálkodik, mindig számíthat a támogatására.

Márki Zay három olyan kritikára válaszol Magyar Pétert illetően, amelyet többen felvetettek. “Ugyanazt mondja, mint mi eddig” – hangzik az első, a hódmezővásárhelyi politikus ugyanakkor úgy véli,

nem mindegy, hogy ki mondja. Magyar Péter egy miniszter férje volt ebben a kormányban, neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer.

 

Márki-Zay szerint továbbá az sem igaz, hogy Magyar “nem mondott semmi újat”. “De igenis mondott, például, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilmentegetésre, hogy Orbán nem az erkölcséért tartja, hogy minden Tiborczé, hogy őt a KEHI-vel zsarolták, hogy lopásra utasították, és hogy az ellenzék hogyan üzletel a Fidesszel, hogy együtt vannak, egy rendszert alkotnak. Ezt így, ilyen megbízható forrásból talán kevesen hallhatták” – olvasható a szövegben.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy miért csak most állt ki a nyilvánosság elé a Diákhitel Zrt. egykori vezére, Márki-Zay Péter azt mondja, ” jobb későn, mint soha”, és Hadházy Ákost hozza fel példaként, aki fideszes önkormányzati képviselő volt. “Nekünk az az érdekünk, hogy minél több fideszesnek szólaljon meg a lelkiismerete, ahogy anno felszólalt Hadházy Ákos is” – írja.

Hogy új messiásként benne látja a reményt sok reményvesztett magyar? Érthető. Ha kisebb mértékben is, de ezt én is megtapasztalhattam 2021-ben, az előválasztáskor, amikor még egyszerre kellett a sokszor a Fidesszel is összejátszó ellenzékiek és a kormánypárt ellen küzdenem. A neheze akkor jött el nálunk is, amikor a 2022-es választási kampányban immár a megrostált ellenzékkel, egy nagy, közös összefogásban kellett egy egyfordulós választáson felvenni a küzdelmet a korlátlan pénzzel, médiával, a hazugságokkal és az árulással – ott sajnálatosan elbuktam, és elbuktunk mindannyian. Magyar Péternek ennél több sikert kívánok és örömmel támogatom a kormánydöntési próbálkozását. Hadházy Ákossal együtt vallom, hogy a rendszer választáson immár nem legyőzhető, de kíváncsian várom erre Magyar Péter kísérletét

– fogalmazott Márki-Zay Péter, aki arra is kitér, hogy több témában nem ért egyet Magyar Péterrel, ilyen az európai uniós forrásokhoz támasztott feltételek ügye. Ugyanakkor írását azzal zárja, minden támogatását felajánlja Magyar részére, és sok sikert kíván neki.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter