Márki-Zay lemondását kéri a Fidesz Hódmezővásárhelyen

Startlap - Startlap
A kormánypárt helyi szervezete "jó egészséget" kíván az előválasztás második fordulóját megnyerő Márki-Zay Péter jelöltségéhez, és új polgármestert akarnak. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán

Márki-Zay lemondását kéri a Fidesz Hódmezővásárhelyen

A kormánypárt helyi szervezete “tiszteletben tartja”, hogy Márki-Zay az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lett, “jó egészséget” kívánnak hozzá, és új polgármestert akarnak. Bővebben.

Márki-Zaynak a Fidesz ellen a most leváltott ellenzékre és remény történetére lesz szüksége

Az előválasztás, amely már korábban is olyan különleges, szinte teljesen elfeledett tapasztalásokat hozott, mint a főműsoridős, érdemi politikai tévéviták, a pártok szabad versenyének köszönhetően egy rendszerellenes, párton kívüli jelöltet nevezett ki az ellenzék élére 2022-re. Márki-Zay Péter elhozta a politikai kiszámíthatatlanság korát, valamit, ami kívül esik az eddig tanult rutinokon és állításokon. Személyét és a körülötte zajló történéseket kulturális jelenségként értelmezni ugyanolyan érdekes, mint politikaiként. Hogyan juthatott el Márki-Zay Hódmezővásárhelyről a nagypolitikáig? Mi köze van Márki-Zay felemelkedésének Donald Trumphoz, az ukrán vagy éppen a szlovák elnökhöz? Hol van itt valójában Gyurcsány Ferenc? És milyen nehézségeket okozhat mindez a Fidesznek?Pető Péterírása.

RTL Klub: Kásler nem adja ki a szakembereknek az adatokat az ellenanyag-termelésről és a sejtes immunitásról

Montenegró egészségügyi miniszterével viszont megosztotta a magyarok ezreinek vizsgálatával készült részeredményeket. Videó.

Koronavírus itthon: közel 3300 új fertőzött három nap alatt

MTI/Vasvári Tamás

A hétvége összesített, hivatalos járványügyi statisztikáit ebben a cikkben ismertetik.

Médiahatóság: Az Elk*rtuk egy magas művészi színvonalú, kulturálisan jelentős film

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság “art” besorolást adott Kálomista Gábor krimijének. Azonban érdemes elolvasni a döntés indoklását, és azt is, hogy milyen következményekkel jár mindez a mozikban. Íme.

Tarlós István a 4-es metró folytatási lehetőségeiről készít anyagokat Orbán Viktornak

“Ahhoz képest, amit csináltam, tudományos diákköri megbízatásnak élem meg a dolgot”

– közölte a volt főpolgármester, aki friss interjújában elárulta, miben segédkezik még a miniszterelnöknek, nyilatkozott a feleségéről és a többször kritizált stílusáról is. A beszélgetés legjobb részei erre a linkre kattintva olvashatók.

Kocsis Máté az előválasztásról: Életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum

A YouTube-ot elárasztó, Karácsony Gergelyt Márki-Zayra cserélő gyurcsányozós kampányvideók narratíváját folytató frakcióvezető hosszú posztban értékelte a “show második epizódjának” történéseit, és fontosnak tartotta levezetni, hogy Márki-Zay Péter nem jobboldali. Bővebben.

Több ezer négyzetméteren lángolt egy nyíradonyi hotel, amiből a vendégeken kívül nagy értékű orvosi műszereket kellett kimenteni

A Borostyán Med Hotel épületében keletkezett ötös fokozatú tüzet 64 tűzoltó oltotta vasárnap éjszaka. Fotó és további részletek itt.

Mindjárt itt a téli időszámítás: mutatjuk, mikor és hogyan kell átállítani az órákat

Getty Images

Nem, az EU még nem törölte el az évi kétszeri óraátállítást, ahogy idén márciusban, úgy októberben is esedékes ez a program. Viszont ezúttal kicsit kellemesebb lesz, mint amilyen tavasszal volt. További információkért katt ide.

Erős melegedéssel indul a hét: akár 24 fok is lehet

Egészen csütörtökig felfele fognak kúszni a hőmérsékleti értékek, megszűnnek az éjjeli fagyok. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Választási vitát rendez a köztévé

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...