Már nem az íz- és szaglásvesztés a jellemző tünet

Startlap - Startlap
A névtelenséget kérő orvos szerint döbbenetes látni, mennyire sok fiatal kerül a Covid-osztályra. Reggeli hírösszefoglaló.

Már nem az íz- és szaglásvesztés a jellemző tünet

Az elmúlt egy év szinte végeláthatatlan küzdelme miatt országszerte sok Covid-részlegen dolgozó orvos és ápoló depressziós – mondta egy magyar kórház Covid-osztályát vezető orvos, akivel a harmadik hullám tapasztalatairól beszélgetett a Telex. Ha érdekel, mik a harmadik hullám legjellemzőbb tünetei, és hogy ezek megjelenése után hány nappal kerülnek kórházba a fertőzöttek, olvasd el ezt a cikket.

Postázták az első vakcinaigazolványokat

Megérkeztek az első oltási igazolványok azokhoz, akik már megkapták a koronavírus elleni vakcina második adagját is. Ha érdekel, mi szerepel a kártyán, ebből a cikkből megtudhatod.

Még 3-4 nehéz hónap hátra van a járványból a német kancellár szerint

MARKUS SCHREIBER / AP POOL / dpa Picture-Alliance via AFP

Hónapokig okoz még súlyos nehézségeket az új típusú koronavírus járványa elleni védekezés Németországban – jelentette ki Angela Merkel. A kancellár egy meglehetősen aggasztó hasonlattal szemléltette a jelenlegi helyzetet: hidakat építenek, de nem tudják hova, nem látni a túlpartot. Ha érdekel, milyennek látja Merkel a következő heteket-hónapokat, erre a linkre kattints.

Tűz volt a székesfehérvári kórházban, 128 beteget kellett kimenteni

Tűz keletkezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban. Az egyik ötödik emeleti kórteremben két mennyezetre függesztett televíziókészülék gyulladt ki. Az esetről bővebben itt számolnak be.

Európai Gyógyszerügynökség: nincs arra utaló jel, hogy az AstraZeneca-vakcina okozott halálesetet

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdai tájékoztatása szerint nincs bizonyíték rá, hogy az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája vezetett volna súlyos megbetegedésekhez. Részletek.

Ezekre a juttatásokra számíthatnak a kényszerből otthon maradók

A kormány járvány alatt hozott eddigi legszigorúbb közegészségügyi célú intézkedése a március 8-tól 22-ig elrendelt általános üzletzárás, továbbá az óvodák és általános iskolák április 7-ig tartó lezárása. Ez az ún. szigorított védekezési intézkedés a juttatások szempontjából két munkavállalói csoportot is érint. A témáról szóló cikket itt olvashatod el.

Kormányzati milliárdok a belvárosi zsebparkra

Fotó: 24.hu

A karácsonyi ünnepek alatt lezongorázták a pályázatot, az év utolsó előtti napján át is utalták a fideszes vezetésű önkormányzat számlájára a 3,1 milliárdot. Részletek.

Szlovákiában letartóztatták a titkosszolgálat főnökét

Vladimír Pčolinskýt a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egysége fogta el. Az akcióról hivatalosan még nem közöltek semmit, csak annyit tudni, hogy a Speciális Ügyészség felügyelte. A rendkívüli hírről ebben a cikkben írnak bővebben.

Március 15.: változik a MÁV-Start, a Volánbusz és a HÉV menetrendje

A március 15-i ünnephez igazodik a MÁV-Start, a Volánbusz és a HÉV közlekedési rendje. Ebből a cikkből megtudhatod, mi változik.

Érkezik a melegfront, jön az enyhülés

Csütörtökön nyugat felől egy melegfront éri el hazánkat, amelynek hatására megszűnnek az éjszakai fagyok és a hétvégén már napközben is enyhébb időre van kilátás. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Biden: Putyin bevonul Ukrajnába, de "keserves árat fizet majd...

képcím

Koronavírus itthon: még soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet...

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...