Már három magyar városban is vízhiány van

Startlap - Startlap
A kánikula és a vízellátási problémák miatt újabb hazai városokban okoz gondot a vízhiány. Délelőtti hírösszefoglaló.

Már három magyar városban is vízhiány van

A héten Jászberényben már korlátozásokat vezettek be a vízhiány miatt, locsolási tilalom lépett életbe, tilos a kocsimosás, az automata öntözés és az úszómedencék feltöltése. Most újabb városokban okoz gondot a megnövekedett nyári vízfogyasztás. Részletek.

Közlöny: energetikai veszélyhelyzetre készülnek

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet arról, hogy állami felügyelet alá vonhatják „a veszélyhelyzet során teendő intézkedések keretében gazdálkodó” szervezetek működését. Ha érdekel, mely cégeket érint, és milyen intézkedéseket tesz lehetővé a rendelet, ide kattints.

Fegyverszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz Orbán Viktor a szerdán kezdődő NATO-csúcson

JAVIER SORIANO AFP

Ukrán főügyész: A kremencsuki támadás emberiség elleni bűncselekmény; Scholz: Addig küldünk fegyvereket Ukrajnának, amíg szükséges; Orbán Viktor is megérkezett a madridi NATO-csúcsra. Az orosz-ukrán háború percről percre itt.

Törökország nem gátolja tovább Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

Törökország nem emel kifogásokat Finnország és Svédország NATO-tagsági kérelme ellen, megnyitva az utat a két ország katonai szövetséghez való csatlakozása előtt – írja a Politico. Bővebben.

Nyolc nap után élve került elő a csatornából egy eltűnt kisfiú Németországban

Életben és a körülményekhez képest jól van az a nyolcéves kisfiú, aki június 17-én nyomtalanul tűnt el Oldenburgban, majd nyolc nappal később a csatornából került elő. A megdöbbentő esetről ez a cikk számol be.

Több ezer, magyar banki ügyfél marad napokra bankkártya nélkül

Megvették a bankjukat, az átállás pedig hosszú időt vesz igénybe, ez alatt pedig nem tudják használni az eddigi bankkártyájukat. Melyik bankról van szó? Innen kiderül.

Sarkáék profitbányája még a Holdról is látszik

Brutálisan magas, 85 százalékos profitrátát ért el egy kis budai médiacég 2021-ben. Megmutatjuk, hogy a celebtulajdonosok által jegyzett bulvárkiadó sikere miért lóg ki minden épeszű és piaci magyarázatból. Ide kattints.

Válaszolt a Belügyminisztérium a tanároknak

ATTILA KISBENEDEK AFP

Levélben válaszolt a Belügyminisztérium a pedagógus-szakszervezetek sztrájkköveteléseire. A Pedagógusok Szakszervezetének és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének négy kérésével kapcsolatban fejtette ki álláspontját a Pintér Sándor vezette tárca. Íme.

Koronavírus: nőtt az új fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma is

Ismét közölték az elmúlt heti összesített koronavírus-adatokat, ezeket pedig összevetették  a múlt hét szerdán közölt számokkal. Aggasztó eredmény született. Bővebben.

Meghosszabbították az uniós védettségi igazolványokat

Az EU Tanácsa hozzájárult az uniós védettségi igazolványok érvényességének meghosszabbításához. Ha érdekel, meddig, ebből a cikkből kiderül.

Megdőlhet a melegrekord a következő napokban

Az idei nyár eddigi legmelegebb napjai jönnek, akár 39 fokot is mérhetünk péntekig. Szombaton hidegfront mérsékli mindössze néhány fokkal a hőséget. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára