Kiemelt Hírek 2021. augusztus 19.

Már beltéri maszkviselésre kéri a lakosságot a Magyar Orvosi Kamara

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 19.
A koronavírus új, lényegesen fertőzőbb variánsa, a delta variáns itt van közöttünk – hívja fel a figyelmet a Magyar Orvosi Kamara. Esti hírösszefoglaló.

Beltéri maszkviselésre kéri a lakosságot a Magyar Orvosi Kamara

Fotó: Getty Images

A kamara szerint elengedhetetlen a megelőzés, hiszen a nemzetközi tapasztalatok alapján még az oltottak sincsenek teljes biztonságban. Hozzátették, hogy habár az oltás nagymértékben csökkenti a komolyabb szövődmények kialakulását, a járvány terjedését csak lassítja, így az oltatlanok továbbra is veszélyben vannak. Részletek

Deutsch: Karácsony egy percig sem dolgozik főpolgármesterként

Karácsony Gergely főpolgármester teljesítményét értékelte legfrissebb Facebook-posztjában Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője. Bővebben

Orbán Viktor kiposztolta a nyári olvasmányait,  Jakab szerint lesz ideje olvasgatni a börtönben

A kormányfő olyan műveket lapozgat, mint a Kínai észjárás vagy az Egy év a világ legboldogabb országában. Végre a kultúrát népszerűsíti, erre még ekkor is kemény kritikát kap. Ide kattintva kiderül, nemcsak Jakab Péter reagált a posztra erősebb hangvétellel, voltak más politikusok is. 

Már Frankfurtban van huszonhat Afganisztánból kimenekített magyar

Csütörtök hajnalban megérkezett a németországi Frankfurtba az a huszonhat magyar állampolgár, akiket Afganisztánból menekítettek ki repülőgéppel – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Bővebben

A kormány egy cégnek szervezné ki a hulladékgazdálkodást 35 évre

Az európai uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívásban mindössze 12 napot adnak a pályázatok elkészítésére és leadására, ami igencsak szűkös határidőnek tűnik. Részletek

Már megtelt rakétákkal az Erzsébet-híd

Javában zajlanak az utolsó simítások minden idők legdrágább augusztus 20-i ünnepéhez, és bizony jócskán meg lett pakolva az Erzsébet-híd a holnap esti tűzijátékhoz. Hogy miként is állnak a tűzszerészek, az egyetlen kattintás után azonnal megtudható. 

Magyar kormány: az űrstratégia a közjóhoz való hozzájárulás

Illustration of an astronaut in front of Mars.

A kormány elfogadta Magyarország első Nemzeti Űrstratégiáját – jelent meg a tájékoztatás szerdán a Magyar Közlönyben. Bővebben. 

A Moderna embereken is elkezdi tesztelni a HIV ellen fejlesztett vakcináit

Az első fázisú klinikai vizsgálatba két vakcinajelöltet vontak be. Egészséges embereknek fogják beadni őket. Az orvostudomány jelentős lépéséről ez a cikk számol be.

Megbuktak a miskolci dílerek a varázsdohánnyal

Miután Miskolc számozott utcáin újra megjelent az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés, a rendőrség azonnal lépett. Augusztus 16-án kaptak jelzést egy új kereskedőről, majd gyorsan le is buktatták a 30 éves férfit, aki 500 forintért adta a kábító hatású anyag adagját. Részletek.

Keresés az oldalon