Kiemelt Hírek 2018. július 30.

Már 71 éves a Terminátor

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 30.
Arnold Schwarzenegger Mr. Olympia és Kalifornia kormányzója is volt, de a legtöbben a filmbéli alakításaira emlékeznek.

Arnold Schwarzenegger 1947. július 30-án született Ausztriában, Graz közelében. Rendőrfőnök édesapjának köszönhetően számos sportágat kipróbált, ám hiába kezdett el futballozni, 14 évesen megtalálta első nagy szerelmét, a testépítést. És ha már belekezdett, mindent meg is tett azért, hogy maradandót alkosson, így mindent el is ért. Schwarzenegger 1965 és 1980 között hétszer nyerte meg a sportág csúcsának számító Mr. Olympiát, hatszor pedig a Mr. Universe-et.

„Gyúrni olyan, mint szexelni. Mindennap kétszer, de néha háromszor is edzek. Olyankor mindig rendesen felpumpálom magam. Olyan ez, mintha egész nap egyfolytában orgazmusom lenne” – mondta egyszer a gyúrásról.

A végtelen edzéseknek köszönhetően Hollywood is gyorsan a lábai előtt hevert. Kidolgozott teste juttatta 1982-ben a Conan, a barbár című film főszerepéhez, és onnantól kezdve eleinte csak hasonló jellegű karaktereket játszott, igaz, ennek köszönhetően pillanatok alatt világhírnévre tett szert. Azt követően egymás után kapta meg olyan kasszasikerek főszerepét, mint a Terminátor, a Kommandó, A menekülő ember, a Ragadozó, a Vörös Zsaru, Az emlékmás, miközben becsúszott egy-egy könnyedebb alkotás is, mint az Ikrek, az Ovizsaru vagy a Hull a pelyhes.

Az elmúlt időszakban azonban már kevesebb filmben szerepelt, ami részben amiatt van, mert az időt ő sem tudja visszapörgetni, másrészről pedig azért, mert miután kihozta magából a legtöbbet a testépítés terén és a filmvilágban, úgy döntött, hogy politikai pályára áll. És azon a területen sem okozott csalódást, ugyanis 2003 és 2011 között ő volt Kalifornia kormányzója.

Azóta pedig olyan nosztalgikus filmekben szerepelt, mint A feláldozhatók vagy a Szupercella. Viszont még most sem tud leállni, hiába töltötte be július 30-án a 71. életévét.

Isten éltesse Arnold Schwarzeneggert!

Keresés az oldalon