Kiemelt Hírek 2018. július 17.

Arnold Schwarzenegger videón üzent az amerikai elnöknek: egy tál tésztához hasonlította

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 17.
'Te az Egyesült Államok elnöke vagy, nem szabad ilyet tenned.'

Sokaknál kiverte a biztosítékot Donald Trump viselkedése Vlagyimir Putyinnal szemben. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke tulajdonképpen mindenben egyetértett az orosz elnökkel a hétfői közös sajtótájékoztatójukon. Többek között Putyint támogatta abban is, hogy neki hisz vagy a saját titkosszolgálatának, mely szerint az oroszok titkosszolgálati módszerekkel próbálták befolyásolni az amerikai választást – írja a 444.hu.

Ez a hozzáállás még a legnagyobb Trump-hívőket is kiakasztotta, például Newt Gingrichet, aki az egyik legvérmesebb rajongója az elnöknek. Még Budapesten is tartott előadást arról, milyen kiváló elnök lenne Trumpból, tavaly pedig könyvet írt róla. Ezúttal viszont már szerinte is túl messzire ment el az elnök, eddigi legnagyobb hibáját követte el, amelyet rögtön ki kell javítania.

De mások is üzentek, így Kalifornia korábbi kormányzója, Arnold Schwarzenegger is.

A Terminátort megformáló színész Twitteren üzent az elnöknek. A videóban egy tál tésztához hasonlítja Trumpot, aki nagyjából úgy viselkedett Putyinnal, mintha a rajongója lenne.

„Csak az hiányzott, hogy autogramot vagy közös képet kérjél tőle – mondta Schwarzenegger. – Kínos volt. Te az Egyesült Államok elnöke vagy, nem szabad ilyet tenned.”

Végül Ronald Reagan egykori elnököt hozta fel példaként, aki a berlini fal előtt állva azt mondta: „Gorbacsov úr, döntse le ezt a falat!”.

Keresés az oldalon