Magyarországot sem kerülheti el a koronavírus

Startlap - Startlap
A volt országos tiszti főorvos szerint könnyen lehet, hogy a betegség már meg is érkezett hazánkba. Mindeközben Olaszországban a helyzet egyre súlyosabb, Moszkvában pedig már arcfelismerő rendszerrel keresik a kínaiakat. Reggeli hírösszefoglaló.

Koronavírus: Sírtak a magyar diákok, amiért karanténba kellett menniük, Oroszországban arcfelismerővel keresik a kínaiakat

Sírtak a magyar diákok, amikor szembesültek azzal, hogy karanténba kellett menniük – erről Timaffy Judit, volt milánói főkonzul beszélt, ugyanis az egyik gyermek szülőjeként ő értesítette a hatóságokat, hogy a diákok az egyik, a vírus miatt lezárt környékről térnek haza. A részletekről erre a linkre kattintva videón nézheted meg Timffay nyilatkozatát.

Napi 5 milliárd forint veszteség éri az orosz gazdaságot a koronavíus miatt, nem véletlen, hogy Moszkva radikális módszerekkel küzd a fertőzés terjedésével szemben. A további részletekért ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Vélhetően rendkívül erős hatása lesz a koronavírus-járványnak az olasz gazdaságra is, ahol már 229-nél tart a regisztrált betegek száma. A helyi hatóságok a fertőzés kiindulópontját keresik, a kormányfő az egyik észak-olasz kórházat hibáztatja a két fertőzési góc kialakulása miatt. Az olasz helyzetről szóló friss híreket itt találod.

Aki azt hinné, hogy Magyarországon megúszhatjuk a koronavírust, annak csalódnia kell: Falus Ferenc, volt országos tiszti főorvos szerint

lehetetlen meggátolni, hogy Magyarországot is elérje a koronavírus,

sőt, már az is lehet, hogy meg is is érkezett a betegség. Ha kíváncsi vagy, miket nyilatkozott Falus, akkor itt folytasd az olvasást.

Kínában a vírus kiindulópontjaként ismert Vuhanra korlátozódott a koronavírus terjedése, de miközben a járvány itt csillapodik, Dél-Koreában a helyzet egyre súlyosabb. Részletek itt.

A Rogán Antalék által szervezett fotópályázaton sokkal több pénzt kapott a zsűri, mint a nyertesek

Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Iroda szervezésében lebonyolított Magyarország 365 nevű, tavaly év végi kormányzati fotópályázaton finoman szólva nem spóroltak a zsűri tagjainak honoráriumával. Így állt elő az a komikus szituáció, hogy a bírálók az összes pályázati nyeremény többszörösét vihették haza. Pontos számokat ebben a cikkben találsz.

A reggelid, ebéded és vacsorád is jócskán megdézsmálja a gyenge forint

Varga Mihály pénzügyminiszter a tavalyi 325 forintos árfolyamnál azzal a zavarbaejtő tanáccsal próbálta csitítani a kedélyeket, hogy gyenge a forint esetén nem kell külföldön nyaralni. Jelenleg már 340 forintot ér egy euró, és az elemzők szerint nem kizárt, hogy 350-ig zuhan az árfolyam. És – ellentétben azzal, amit Varga Mihály állít – a forint gyengülése más területeken is érezhető, az élelmiszereket is jelentősen drágítjaEbben a cikkben a hús- és a tejtermékek példáján mutatják be, hogyan.

Meghosszabbítja a BKK a metrók menetrendjét

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A 2-es és a 4-es metrót érintő intézkedés heteken belül életbe lép. A menetrendváltozásról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

“Nyomorúságos, béremelésnek álcázott pótlékkal próbálják kiszúrni az egyre dühösebb ágazati dolgozók szemét” – 10 százalékkal emeli a kormány a pedagógusok bérét

Kásler Miklós hétfőn közölte, hogy tíz százalékkal emelkedik a pedagógusbér júliustól. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem éppen lelkesen üdvözölte a nagy bejelentést. A PDSZ közleményét ebben a cikkben ismertetik.

Új nő került a leggazdagabbak orosz listájának élére, aki simán veri a legvagyonosabb magyar férfit

Több éven át az 56 éves Jelena Baturina volt a leggazdagabb orosz nő a Forbes becslése szerint, a lap legújabb összesítésében azonban már nem ő áll az első helyen. A trónbitorló – vagyonát illetően legalábbis – egész könnyedén lenyomja Magyarország leggazdagabbját, az OTP-vezér Csányi Sándort. Hogyan néz ki mindez számokkal árnyalva, és mit lehet tudni az új orosz listavezetőről? Ebből a cikkből megtudhatod.

Miért nincsen Magyarországon a nagy üzletláncokban is visszaváltható üveges tej?

Ausztriában hamarosan a Billa és a Spar is elkezd visszaváltható üvegben biotejet árusítani, és mivel nem jótékonysági intézményekről van szó, joggal feltételezhető, hogy a lépés megtérülhet üzletileg. Itthon egyelőre csak manufaktúrák árulnak üveges tejet. Miért nincs hasonló kezdeményezés a hazai nagy láncokban? Ennek okait akkor tudjuk megérteni, ha végigkövetjük a tej útját a tehéntől a tányérunkig. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Versenyt futott a brit törvényhozás, hogy ne lehessen szabadlábra helyezni egy terroristát

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

A brit parlament friss döntése érdekében a terrorcselekményekért elítélteket a jövőben nem lehet büntetésük felének letöltése után automatikusan szabadlábra helyezni. A kormány sürgősséggel terjesztette be a tervezetet, nem titkoltan azért, hogy már ne lehessen szabadlábra helyezni Mohammed Zahir Khant. Részletek itt.

Eljött az idő, amikor a kormány visszavásárolhatja a Rail Cargo Hungariát

Zajlanak a tárgyalások a magyar kormány és az osztrák állami vasúttársaság árufuvarozó cége, a Rail Cargo Group (RCG) között a magyar leányvállalat, a Rail Cargo Hungaria (RCH) tulajdonrészének megvásárlásáról. Mit lehet tudni az RCG-ről, és miért lesz jó nekünk, ha újra a magyar kormány tulajdonába kerül? Erről szól ez a cikk, amelyben Kovács Imrét, az RCG igazgatósági tagját, az RHC elnökét idézik.

Egész héten kedden lesz a legmelegebb

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

Szerdán újabb hidegfront érkezik, de előtte még enyhe léghullámok érik el Magyarországot. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál kapott...

képcím

Koronavírus itthon: kilőtt az új fertőzöttek száma

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?