Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

Startlap - Startlap
Magyar Péter Orbán Viktornak tett fel több biztonságpolitikai kérdést hazánkra vonatkozóan.

A Tisza Párt friss alelnöke öt olyan biztonságpolitikai kérdést tett fel a magyar miniszterelnöknek, amely egy, a kormányfő által vasárnap közzétett videóhoz illeszkedik. Ebben Orbán arról beszélt, hogy összehívták a védelmi tanácsot annak okán, hogy Irán megtámadta Izraelt, valamint a magyar családok biztonságát illetően. 

Magyar már vasárnap megfogalmazta az óvóhelyekkel kapcsolatos kérdését, miután Orbánt Viktor arra utasított mindenkit a tanácson belül, hogy garantálják a magyar családok biztonságát.

Ezt bővítette hétfőre több kérdéssel is, amelyek már a településeken található polgárvédelmi szirénákra, a veszélyhelyzeti tervre, a Csádba küldött magyar egységre, és az elbocsájtott 1800 hivatásos katonára vonatkoztak. 

Magyar Péter biztonságpolitikai kérdései Orbán Viktorhoz

  • Igazak-e azok a hírek, hogy hazánkban alig néhány százezer emberre elegendő óvóhely áll rendelkezésre és a meglévő óvóhelyek közül jelenleg többet is átalakítanak profitszerzési céllal? Ha igen, akkor ez kinek a felelőssége?
  • Igaz-e, hogy sok magyar településen még a polgári védelmi szirénák sem működnek, amik egy valódi veszélyhelyzet esetén figyelmeztethetnék a lakosságot? Ha igen, ez kinek a felelőssége?
  •  Hogy lehet az, hogy Magyarországon senki nem ismeri azt a veszélyhelyzeti tervet, amely alapján tudható lenne, hogy kinek, mikor, mi a teendője egy terrortámadás, egy természeti katasztrófa, vagy egy külső támadás esetén?
  • Hogy lehet az, hogy miközben hazánknak alig pár ezer hadra fogható professzionálisan kiképzett katonája van, közülük több százat Csádba küld, miközben a szomszédunkban véres háború folyik.
  • Háborús veszélyhelyzetben miért bocsátottak el 1800 jól képzett katonát?

 

Bár kérdéseire nem valószínű, hogy érkezik érdemi felelet – legalábbis nem a miniszterelnöktől – Magyar mégis megelőlegezte Orbánnak, hogy a fentiekre várja megtisztelő válaszát.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"