Magyar Péter elmondta, miért nem kér 24 órás védelmet

Startlap - Startlap
A kormányt keményen támadó Magyar újabb Facebook-bejegyzésében azt írja, válogatott fenyegetéseket kap.

“Sokan kérdezik, hogy tényleg nem félek-e. Természetesen kapok válogatott fenyegetéseket a sok ezer támogató üzenet mellett” – indítja kedd reggeli posztját Varga Judit volt férje, majd azzal folytatja, hogy “biztonsági szakemberek 24 órás védelmet javasoltak és ajánlottak a helyzet komplexitása és az általam kritizált/megtisztítani kívánt körök ereje és veszíteni valója miatt”.  Ennek ellenére Magyar szerint “erre Magyarországon 2024-ben nincs szükség”, vagy ha mégis, akkor a nyilvánosság ereje megvédi őt.

Úgy véli, hogy kormánykritikus megszólalásai miatt „jogi eljárások tömkelegét fogják indítani/kreálni” ellene, mint írja, „ez a folyamat már el is indult”. Magyar arra számít, hogy kreált vádakkal megpróbálják majd ellehetetleníteni az életét, de „neves ügyvéd kollegák” ajánlották fel számára a segítségüket, és jogász évfolyamtársai is támogatják.

“Sokan kérdezik, miért kezdtem ezt el, mi a cél, hova szeretnék eljutni. Hiszek abban, hogy az igazság szabaddá tesz. Nem a rombolás a célom, hanem valami újnak a felépítése. Nyilván ez egyedül nem lehetséges, de szerencsére érezhetően tömegek gondolják azt, hogy a jövőt most írjuk és hogy a jövő valóban elkezdődött” – zárja bejegyzését a NER-nek hátat fordító ügyvéd.

A Novák Katalin köztársasági elnök, Varga Judit volt igazságügyi miniszter és Balog Zoltán református zsinati elnök lemondását eredményező kegyelmi botrány kirobbanása óta Magyar Péter hevesen kritizálja a kormányt és a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

Önkormányzati választás: mérlegeli az indulást a fővárosban...

képcím

Magyar Péter hangfelvétele már az EU-s pénzekre is kihathat

képcím

Orbán megszólalt Magyarról, akit a baloldal belügyének tart