Magyar Péter megkezdi a konkrét információk átadását az Integritás Hatóságnak

Startlap - Startlap
Varga Judit volt férje beszámolt a hatósággal történt keddi egyeztetésről.

Az Integritás Hatósággal folytatott “konstruktív egyeztetésről” számolt be kedden a Facebook-oldalán Magyar Péter. “Köszönöm a mai konstruktív egyeztetést az Integritás Hatóság elnökének, Bíró Ferencnek. Egyetértettünk abban, hogy a hatóságnak a mostaniaknál erősebb (nyomozati) jogkörökkel kellene rendelkeznie az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos rendszerszintű visszaélések könnyebb felderítése és megakadályozása érdekében” – írta a posztban Varga Judit volt férje.

Magyar azt is megjegyezte, hogy a jövőben folytatja az együttműködést a hatósággal immár konkrét ügyek mentén, a rendelkezésére álló információk átadásával.

A NER-ből kilépő, és pártalapításon dolgozó jogász ugyanakkor megköszönte Tényi István volt fideszes politikusnak a már említett interjúkban elhangzottakkal kapcsolatban tett feljelentéseit. „Ha esetleg van hozzá bátorsága, akkor javaslom, hogy a jövőben ne rám kihegyezve és ne ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentéseket, hanem a valódi felelősöket megnevezve, a valódi bűncselekmények miatt. Már persze, ha a jövőbeni bűncselekmények megakadályozása és nem a ’problémákat’ felvető állampolgárok hatósági vegzálása a célja” – fűzte hozzá Magyar Péter.

Mint beszámoltunk róla, a korábbi interjúiban elhangzottak miatt kedden beidézte Magyar Pétert az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálására létrehozott Integritás Hatóság (IH).

Az IH a Telex arra vonatkozó kérdésére, hogy milyen ügyben idézték be Magyart, azt írta: “Az Integritás Hatóság kockázatelemzési tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar közéletben és sajtóban megjelenő fejleményeket. Ezek kapcsán folytattunk megbeszélést Magyar Péterrel is. A gazdaság megtisztítása és a nemzet felemelkedése közös ügyünk, mindannyiunknak tenni kell érte”.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Váratlan: Magyar Péter mégis leül vitatkozni Deutsch Tamással

képcím

Magyar Péter arról, hogy kik jelentkeztek a pártjába

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon