Magyar Péter kéréssel fordult követőihez

Startlap - Startlap
Közösségi oldalán külön posztban fordult a követőihez, melyhez több kérdést is mellékelt.

Magyar Péter a hosszú hétvégén sem pihent, több bejegyzést tett közzé, egyebek közt egy olyant is hétfőn, melyben arról írt, hogy többen megkeresték Orbán Viktor közvetlen környezetéből. Ebben arról is írt, hogy két napon át járta az országot, és számos olyan találkozáson van túl, amelyek után már úgy érzi, hogy számára nincs visszaút.

Kedden is látszott, hogy semmit sem veszített a lendületéből. Délelőtti bejegyzésében tíz olyan kérdést tett fel, amelyre szerinte még nem adott sohasem választ a kormány

Ezek között szerepelnek olyanok, melyek Rogán Antalra, Schadl Györgyre, Völner Pálra, és általában a végrehajtói ügyből kialakult botrányokra vonatkoznak. 
Ugyanígy az ügyészség pártatlanságát, a kormánytagok meghallgatását feszegette, megemlítve Varga Judit tanúvallomását is. 

Mint Magyar írta posztjában, szerinte a kormánynak az a célja az ő lejáratásával, hogy az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai és jogi botrányáról elterelje a figyelmet. 

 

Ezért kéréssel fordult követői felé: “Ne hagyjuk, hogy ez sikerüljön nekik. Kérlek Benneteket, hogy minden propaganda bejegyzéshez, minden kormányzati politikus oldalára másoljátok oda ezeket a kérdéseket.”

Ezután pedig még kora délután közétett egy, még nem publikált közvéleménykutatást, Facebook-oldalán, mely szerint:

  1. Magyar Péter még meg nem nevezett pártjára már több, mint 20 % szavazna; eközben csökkent a kormánypárti és az ellenzéki szavazók és a bizonytalanok száma is;
  2. Magyar Pétert a válaszadók több, mint 60 %-a őszintének tartja;
  3. A válaszadók 83 %-a szerint Magyar Péter képes ártani a kormánynak;
  4. A válaszadók 28%-a tartja visszásnak, hogy Magyar Péter felvette a volt igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetését, a többség fontosabbnak tartja, hogy a közérdekű információk nyilvánosságra kerüljenek;
  5. A válaszadók többsége nem tartja hitelesnek a Magyar Péter magánéletével kapcsolatosan nyilvánosságra hozott információkat.

 

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Önkormányzati választás: mérlegeli az indulást a fővárosban...

képcím

Magyar Péter hangfelvétele már az EU-s pénzekre is kihathat

képcím

Orbán megszólalt Magyarról, akit a baloldal belügyének tart