Magyar Péter Gulyásnak: "Szégyelld magad!"

Startlap - Startlap
A csütörtöki kormányinfón többször is szóba került Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke a Facebook-oldalán reagált az elhangzottakra.

Gulyás Gergely orvosi kérdésnek minősítette azt, hogy Magyar Péter mobil-blokkolónak nézett egy szolgálati rádiókészüléket, és szerinte kisebbségi komplexusból támadja a Tisza Párt elnöke Kocsis Mátét.

Azzal kapcsolatban, hogy egy korábbi interjúban Gulyás “Poloska Péternek” nevezte a volt barátját, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, nem tekinti erősnek a kifejezést egy olyan emberre vonatkozólag, aki lehallgatja a feleségét.

A 24.hu azzal kapcsolatban kérdezte Gulyást, hogy nyilvánosságra került Magyar Péter egészségügyi kórházi adatlapja, amely akkor készült, amikor Varga Judit volt igazságügyi miniszter kihívta a mentőket volt férjére, Magyar Péterre. Gulyás szerint különleges személyes adatról van szó, nyilvánvaló jogsértés történt, vizsgálat is folyik.

Magyar Péter politikai szerepvállalását a “baloldali roncsderbi” részének nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyar visszalő

Még tartott a kormányinfó, amikor az országjáró körúton tartózkodó Magyar Péter a közösségi oldalán reagált Gulyás Gergely kijelentéseire.

“Kedves Gulyás Gergő, sajnálom, hogy Te is lesüllyedtél a rogáni-göbbelsi propaganda szintjére és csak durva személyeskedő megjegyzésre futja egy kormányinfón. Többre voltál Te ennél hivatott. Még nem késő kiszállni és otthagyni a maffiát, már csak a tiszteletreméltó őseid emléke miatt is” – indította posztját a Tisza Párt alelnöke.

Magyar ezt követően hosszan sorolta, szerinte mi lenne a feladata a miniszternek egy Kormányinfón:

“Egy kormányinfón az lenne a feladatod, hogy beszámolj arról, hogy miként tettétek hazánkat az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává. Beszélhettél volna arról is, hogy miért hazudjátok magatokat család-, vidék-, gyerekbarát kormánynak, miközben szisztematikusan lerohasztottátok a magyar oktatást, egészségügyet, közlekedést, gyermekvédelmet, szociális ellátást. Beszélhettél volna arról, hogy miért csökkent harmadára a kormányzásotok 14 éve alatt az agráriumban a családi gazdálkodók száma, miért van 220 ezer lakatlan ház a magyar falvakban, miért született tavaly a legkevesebb magyar gyermek. Beszélhettél volna arról, hogy miért nem emelitek 2013 óta a családipótlékot, miért él több, mint 400 ezer idős honfitársunk a létminimum alatt, vagy arról, hogy miért alázzátok meg a beteg gyermeket nevelő és az egyszülős családokat és az idős hozzátartozókat otthon ápolókat. És még oly sokmindenről” – olvasható a posztban.

“Nyomhatod a propagandát, de egyszer el kell számolnod a lelkiismereteddel. Szégyelld Magad!”

– zárul Magyar Péter bejegyzése.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Rónai Egon megszólalt Magyar Péterrel kapcsolatban

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva...