Magyar Péter Dobrev Klárának: Tömegesen lépnek ki a DK-ból, hogy a Tisza mellé álljanak

Startlap - Startlap
Nyílt levelekben üzenget egymásnak Dobrev Klára és Magyar Péter, az egyre durvuló konfliktus egy remélt EP-választási vita kapcsán robbant ki.

Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!

üzente nyílt levélben Dobrev Klára Magyar Péternek. A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője emlékeztette a Tisza Párt alelnökét korábbi nyilatkozatára, miszerint Magyar azt mondta: „én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel (..), de először a köztelevízióba megyünk”. 

“Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg. Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen”  – folytatta levelét Dobrev, aki szerint a “köztévés” vita nem a többi feltétele, hanem egy a sok közül. “Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot? Ne engedje meg magának, hogy gyávának gondolják Önt, mint Deutsch Tamást, mert távol marad az előttünk álló többi vitától!”  – fogalmazott Dobrev.

Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk! Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz!

– írta a DK-s politikus Magyarnak. Hozzátette, először jövő pénteken áll a választók elé a Partizánban listavezetői vitára, Magyart is arra kérte, írja be a naptárjába: május 17-én 19.00 órakor EP-listavezetők vitája a Partizánban.

Magyar Péter szintén nyílt levélben válaszolt Dobrev Klárának, üzenetét így kezdte:

Az ilyen megnyilatkozásaival csak megerősíti sok millió ember azon meggyőződését, hogy Önök egy brancsot alkotnak Orbán Viktorral.

Magyar szerint Dobrev asszisztál a fideszes propaganda azon törekvéséhez, hogy párhuzamos nyilvánosságot építsenek ki, és több millió emberhez ne jussanak el a valós hírek. “A propaganda falát csak úgy tudjuk átütni, Deutsch Tamást csak akkor tudjuk rákényszeríteni egy élő vitára, ha egységesen követeljük, hogy a “köz”média tegyen eleget a jogszabályi kötelezettségének és egy évtized után rendezzen valódi, élő televíziós vitát a listavezetők részvételével” – tette hozzá Magyar. 

Sokatmondó továbbá, hogy a rogáni propaganda a napszemüvegemet nevezi nőinek, Ön pedig a férfiasságomat vonja kétségbe, csak azért mert nem asszisztálok a Fidesz által kiépített médiaterrorhoz, hanem sok százezer, vagy inkább millió magyar emberrel és a valódi ellenzék tagjaival küzdök annak lebontásáért” – írta Magyar.

Magyar Péter azt is megjegyezte, az országjárása során szinte minden helyszínen vannak, akik odamennek hozzá és jelzik neki,  hogy “tömegesen lépnek ki” a DK pártjának alapszervezeteiből, hogy a Tisza Párt mellé álljanak. 

Címlapfotó: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter minden hónapban felajánlja a fizetése felét

képcím

Döntött az Európai Néppárt a Tisza Pártról

képcím

"Fontos kérdést" bocsátott szavazásra Magyar Péter