Magyar Nemzet: újranyithatnak a boltok, és országosan kötelező maszkviselés jöhet

Startlap - Startlap
A lap értesülései szerint május 4-étől országszerte életbe lépnek a kijárási korlátozás új szabályai. Reggeli hírösszefoglaló.

Magyar Nemzet: országosan kötelezővé tehetik az arcmaszkot, és módosulhat az üzletek nyitvatartása

Orbán Viktor nemrégiben jelezte, hogy május 4-étől változnak a kijárási korlátozás szabályai. A Magyar Nemzet értesülései szerint ez a maszkviselést, a boltok nyitvatartását, valamint a turizmust érinti majd. Részletek itt.

Karácsony Gergely levélben kért segítéséget Orbán Viktortól

A főpolgármester tömeges tesztelést és országos maszkviselést szorgalmaz, javaslatát több polgármester támogatja, azonban jogértelmezési zavarokba ütköztek. Karácsony Gergely levelét ebben a cikkben nézheted meg.

Óvodai és bölcsödei ügyelet biztosítására kötelezi az önkormányzatokat a kormány

Egy éjjel megjelent kormányrendelet értelmében az önkormányzatok számára április 30-tól kötelező ügyeletet biztosítani az ellenőrzésük alá tartozó óvodákban és bölcsődékben. Az intézkedést itt ismertetik részletesen.

Heteken át lélegeztetőgép, altatásban, hason fekve, és aztán küzdelem az elsorvadt izmokkal: az intenzív terápiás magyar szakorvos elmondta, ki kerülhet intenzívre, és mi vár ott a legsúlyosabb állapotú betegekre

Jelenleg mintegy ezer ember van kórházban Magyarországon az új koronavírus miatt, és közülük több mint 50 személy lélegeztetőgépre szorul. Mi történik ezekkel a betegekkel a kórházban? Ebben a cikkben  Lovas András aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos avat be a kezelés részleteibe.

Új kullancsfajok jelennek meg Magyarországon, veszélyes vírust terjeszthetnek

Marijan Murat/picture alliance via Getty Images

Egy vándormadarak által behurcolt betegségről van szó, amelynek legfontosabb vektorai a Hyalomma nembe tartozó kullancsfajok. Ezek a fajok már felbukkantak hazánkban, és mivel a klímaváltozás hatására a madarak áttelelhetnek, számolhatunk a fertőzés szélesebb körű terjedésével. A témáról ebben a cikkben olvashatsz tovább, amely az Ökológiai Kutatóközpont tájékoztatása alapján készült.

Tovább emelkedett a hazai koronavírus-fertőzöttek és a halottak száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a fertőzés következtében. A friss, hivatalos koronavírusos statisztikákat ebben a cikkben ismertetik.

Változhat a sebességhatár Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester a főváros levegőminőségének javítása és a közlekedés biztonságának növelése érdekében szigorú javaslatokat fogalmazott meg előterjesztésében, amit a lapértesülések szerint a jövő héten el is fogadhatnak. Részletek itt.

Kiengedik a börtönből a tanárát megkéselő győri diákot, H. András azt mondta, ez élete legboldogabb napja

Otthoni felügyelet alá helyezik a 17 éves H. Andrást, aki fizikaórán többször megszúrta késével az 51 éves osztályfőnöknőjét, állítólag azért, mert hármast kapott egy dolgozatára. Ügyvédje szerint védence alig hitte el a hírt. Az ügyről itt olvashatsz tovább.

Tasnádi Péter és Zoób Kati után Mészáros Lőrinc balatonfüredi kempingje is kért az egyedi támogatásból, hogy folytassa a luxusépítkezéseket 

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Guller Zoltán vezette Magyar Turisztikai Ügynökség olyan vissza nem térítendő támogatásokat osztogat, amelyekhez nincs nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívás. Így kapott jutott több mint 800 millió forinthoz Zoób Kati divattervező, Paár Attila, a huszonkilencedik leggazdagabb magyar vállalkozó a festménygyűjteménye kiállítására kért pénzt, Tasnádi László volt III/II-es tiszt pedig 286 millió forint közpénzből építene balatoni panziót. Ilyen támogatási kérelmet nyújtott be Balatonfüred önkormányzata a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég által üzemeltetett helyi kemping további fejlesztésére. A város tulajdonában lévő, kempingre egyre kevésbé hasonlító területen zajló építkezéseket már követni is nehéz. Ezzel a hírhedt görög falu sorsa is eldőlhet. A témáról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Mutatjuk, meddig fog tartani az esős időjárás

A közeljövőben változékony időre számíthatunk, több alkalommal esővel, zivatarokkal – na de vajon meddig fog ez tartani? A következő napok részletes időjárás-előrejelzéséből minden kiderül: íme.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Ferenc pápa találkozott Karácsony Gergellyel

képcím

Túlélőcsomagot jelentett be Karácsony Gergely