Magyar kutyák a világ legjobb mentőkutyái között

A legnehezebb akadályokat is remekül vették.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-24 21:02

Fotó: BM OKF

Nem lehet okunk panaszra: a magyar kutyák, ha életmentésről van szó, a világ legjobbjai között vannak. Gondoljunk csak Mancsra, aki még szobrot is kapott Miskolcon.

Persze fiatal kollégái sem hoznak szégyent rá, ahogyan így volt ez most is a Mentőkutya Világbajnokságon Ljubljanában , ahol a magyar ebek a már megszokott módon jeleskedtek. Egy ezüstéremmel, és egy negyedik hellyel biztosítottak mindenkit tűzoltó gazdáikkal együtt, hogy keménységüket és kitartásukat a legnehezebb próbák sem törhetik meg.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás kereső szolgálatának munkatársa, Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós és a malinois fajtájú, három és féléves Karma kutyája 282 ponttal a második helyet szerezte meg. A Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület párosa, Csóka Gabriella és Zoé (aki ugyancsak malinois) pedig alig egy ponttal lemaradva a dobogóról, 278 ponttal a negyedik helyen végzett – adta hírül a Katasztrófavédelem.hu.

A világbajnokságon három kontinens huszonöt országának hatvan csapata, összesen százharmincnégy versenyző mérte össze tudását romkutatásban, nyomkövetésben, illetve területkutatásban a nemzetközi bírói gárda előtt. A magyar párosok közül hat romkutatásban mérette meg magát, egy team pedig területkutatásban indult.

Mai nap hírei

Vizsgálat indult a Pfizer vakcinája ellen, de aggodalomra nincs ok

metropol.hu7 órája

Menet közben esett darabjaira az új traktor

agroinform.hu10 órája

Ezt okozza aha túl kevés a pajzsmirigy hormon

napidoktor.hu12 órája

Már költözik a honvédség a Központi Raktárba

transpack.hu13 órája

Kelet-európai rabszolgáktól erős a német húsipar

agraragazat.hu13 órája

Menczer: Senki nem tiltja, hogy olyan gyártókkal tárgyaljunk, akikkel Brüsszel nem

168ora.hu15 órája

„Magyarországon akarok élni”

demokrata.hu16 órája

Hó és jég a Szahara kapujában - havazott a sivatagban

koponyeg.hu18 órája