Ma lenne 45 éves Paul Walker, a Halálos iramban sztárja

Startlap - Startlap
Hatalmas szíve volt Paul Walkernek, aki csaknem öt éve szenvedett halálos autóbalesetet.

Mindenkit sokkolt a hír öt évvel ezelőtt, hogy Paul Walker 40 évesen életét vesztette.

A Halálos iramban filmek főszereplője 2013. november 30-án egyik barátjával tartott hazafelé egy Porsche Carrera GT-vel, ám a megengedett 45 mérföldes (72 km/h) sebesség helyett 80 és 93 mérföld (120-150 km/h) közötti sebességgel közlekedtek, amikor az autó kisodródott, egy beton lámpaoszlopnak és két fának csapódott, majd kigyulladt. Egyikőjük sem élte túl a balesetet.

„Amikor meghallottam, mi történt, egyből visszarepültem Kaliforniába, és a repülőgéptől rögtön az édesanyja házához siettem – írta Facebook-oldalán filmbéli elválaszthatatlan társa, Vin Diesel. – Gondoltam, szükségük van rám, a támogatásomra, hogy erőt adjak nekik, de amikor odaértem, összetörtem, és rádöbbentem, hogy nekem volt szükségem rájuk. Akkor az édesanyja átölelt, és azt mondta, hogy nagyon sajnálja. Mire én megkérdeztem, hogy ő sajnálja? Elvégre ő az anya, aki elvesztette a fiát. Erre azt felelte: »Igen, de te a másik feledet vesztetted el.«”

Ketten együtt hét részt forgattak le, igaz, a 7. nagy részében testvérei szerepeltek, és különböző technikai trükkökkel fejezték be a filmet.

Mindig is az autók szerelmese volt, több mint 30 gépjárműből álló gyűjteményt tartott, amelynek Ferrarik, Porschék, Ford Mustangok képezték a részét, de tartott Maseratit és Rolls-Royce-t is.

Hogy mekkora szíve volt, arról mindent elárul, 2010-ben Chilébe ment, hogy segítsen az embereknek, miután elképesztő földrengés pusztított az országban, azt követően pedig Haitin is segített a bajba jutottakon.

Egy alkalommal, még 2004-ben egy ékszerüzletben járt, ahol éppen egy pár válogatott az eljegyzési gyűrűk között. A pár először nem ismerte fel a sztárt, aki mondta nekik, hogy nézzék meg a drágábbakat is, ám a fiatalok közölték, nem engedhetik meg maguknak. Elkezdtek beszélgetni, és kiderült, hogy a férfi a hadseregnél szolgál, és vissza kell mennie Irakba, ám előtte eljegyezné párját. Végül nem vettek gyűrűt, túl drágák voltak, ám nem sokkal később felhívták őket a boltból, hogy valaki kifizetett egy 9000 dolláros gyűrűt, amiért csak be kell menniük. Az eladó akkor megígérte, titokban tartja, ki volt a jóakaró kilétét, ám Paul Walker halálát követően felfedte az igazságot. A színész mélységesen tisztelte a katonát, és bosszantotta, hogy miközben az életét kockáztatja az országért, nem vehette meg a gyűrűt szerelmének.

Ilyen ember volt Paul Walker. A tragédia napján is éppen egy jótékonysági rendezvényről tartott hazafelé – amelyet ő szervezett.

Ez is érdekelhet

képcím

Lesifotót közölt a Bors: egymásba szeretett a Hír Tv két...

képcím

Lefotózta Szijjártó adriai jachtozását, izraeli kémszoftver...

képcím

Ha szeretnél oltást kapni, akkor nézd a Facebookot