Ma lenne 45 éves Paul Walker, a Halálos iramban sztárja

Hatalmas szíve volt Paul Walkernek, aki csaknem öt éve szenvedett halálos autóbalesetet.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-12 13:25

Fotó: Facebook/Vin Diesel

Mindenkit sokkolt a hír öt évvel ezelőtt, hogy Paul Walker 40 évesen életét vesztette.

A Halálos iramban filmek főszereplője 2013. november 30-án egyik barátjával tartott hazafelé egy Porsche Carrera GT-vel, ám a megengedett 45 mérföldes (72 km/h) sebesség helyett 80 és 93 mérföld (120-150 km/h) közötti sebességgel közlekedtek, amikor az autó kisodródott, egy beton lámpaoszlopnak és két fának csapódott, majd kigyulladt. Egyikőjük sem élte túl a balesetet.

„Amikor meghallottam, mi történt, egyből visszarepültem Kaliforniába, és a repülőgéptől rögtön az édesanyja házához siettem – írta Facebook-oldalán filmbéli elválaszthatatlan társa, Vin Diesel. – Gondoltam, szükségük van rám, a támogatásomra, hogy erőt adjak nekik, de amikor odaértem, összetörtem, és rádöbbentem, hogy nekem volt szükségem rájuk. Akkor az édesanyja átölelt, és azt mondta, hogy nagyon sajnálja. Mire én megkérdeztem, hogy ő sajnálja? Elvégre ő az anya, aki elvesztette a fiát. Erre azt felelte: »Igen, de te a másik feledet vesztetted el.«”

Ketten együtt hét részt forgattak le, igaz, a 7. nagy részében testvérei szerepeltek, és különböző technikai trükkökkel fejezték be a filmet.

Mindig is az autók szerelmese volt, több mint 30 gépjárműből álló gyűjteményt tartott, amelynek Ferrarik, Porschék, Ford Mustangok képezték a részét, de tartott Maseratit és Rolls-Royce-t is.

Hogy mekkora szíve volt, arról mindent elárul, 2010-ben Chilébe ment, hogy segítsen az embereknek, miután elképesztő földrengés pusztított az országban, azt követően pedig Haitin is segített a bajba jutottakon.

Egy alkalommal, még 2004-ben egy ékszerüzletben járt, ahol éppen egy pár válogatott az eljegyzési gyűrűk között. A pár először nem ismerte fel a sztárt, aki mondta nekik, hogy nézzék meg a drágábbakat is, ám a fiatalok közölték, nem engedhetik meg maguknak. Elkezdtek beszélgetni, és kiderült, hogy a férfi a hadseregnél szolgál, és vissza kell mennie Irakba, ám előtte eljegyezné párját. Végül nem vettek gyűrűt, túl drágák voltak, ám nem sokkal később felhívták őket a boltból, hogy valaki kifizetett egy 9000 dolláros gyűrűt, amiért csak be kell menniük. Az eladó akkor megígérte, titokban tartja, ki volt a jóakaró kilétét, ám Paul Walker halálát követően felfedte az igazságot. A színész mélységesen tisztelte a katonát, és bosszantotta, hogy miközben az életét kockáztatja az országért, nem vehette meg a gyűrűt szerelmének.

Ilyen ember volt Paul Walker. A tragédia napján is éppen egy jótékonysági rendezvényről tartott hazafelé – amelyet ő szervezett.

Mai nap hírei

Ezerötszáz felett az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu1 órája

Ismét jöhet havazás! Mutatjuk merre

agroinform.hu4 órája

Vitaminszedés csak okosan! 

szimpatika.hu4 órája

Nincs béke a Bangó családban, Emilióék nem békülnek

metropol.hu5 órája

Van egy fura dolog, ami mindig ott van Erzsébet királynő retiküljében

joy.hu7 órája

Ilyet még nem láttál: a nő szó szerint felmászott kocsival a póznára

unilife.hu15 órája

„Anyám elutazott, és én elvesztettem a szüzességemet” – Tinikorunk emlékezetes napjai szülők nélkül

wmn.hu18 órája

Már az állatok sem bírják a hideget Mongóliában

koponyeg.hu18 órája