Kiemelt Hírek 2021. március 01.

Luxusjacht, letartóztatás és viszály: a magyar ásványvízkirály bukásának története

Startlap Kiemelt Hírek 2021. március 01.
A sajátmárkás vizeikről jól ismert cég meséje egy tanulságos összeomlás-sztori arról, hogyan lesz egy jól időzített üzleti döntésből hatalmas biznisz, majd hogyan mehet minden tönkre kétes ügyletek, urizálás, konfliktusok és elhibázott üzleti lépések miatt. Reggeli hírösszefoglaló.

Luxusjacht, letartóztatás és viszály: a magyar ásványvízkirály bukásának története

A jelenleg már Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Aquarius-Aqua cégcsoporttal a kereskedelmi láncok sajátmárkás vizei miatt mindannyian találkoztuk már. Az egykor szebb napokat látott vállalat 2020 elején a csőd elől menekült. Az ide vezető út egy tanulságos összeomlás-sztori arról, hogyan lesz egy jól időzített üzleti döntésből hatalmas biznisz, majd hogyan mehet minden tönkre kétes ügyletek, urizálás, konfliktusok és elhibázott üzleti lépések miatt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kósa Lajos megszólalt az örökösnő-botrányról

A csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária jogi képviselője szerint a fideszes politikus pénzt kapott ügyfelétől. Az ügyészség mégsem akarja kihallgatni Kósát. Kósa Lajos reagált, íme a válasza.

“Valamiben biztos hogy meghalnak, a kérdés az, hogy miben” – videón a Gődény-féle tüntetés

Több mint ezren jelentek meg vasárnap délelőtt a fővárosi Hősök terén Gődény György hívására, köztük olyan ismert járványtagadók, mint Lenkei Gábor multivitamin-kereskedő és a kirúgott ortopéd sebész, Pócs Alfréd. A járványvédelmi intézkedések elleni demonstráción a rendőrök 142 feljelentést tettek. Videó és egyéb részletek itt.

Ezer forintra kerekített gépjárműadós csekkekkel borzolja a kedélyeket a NAV 

Fotó: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az idei évtől az adóhatóság szedi be a gépjárműadót. Az új rendszerben több hibát fedeztek fel, amelyek nemcsak az érintetteknek, hanem a könyvelőknek is okoztak kellemetlen meglepetéseket. További információkért katt ide.

Budapest teljesen egyedül megoldaná a fővárosiak beoltását, ha a kormány átadná a vakcinákat

Karácsony Gergely főpolgármester arra kéri a kormányt, hogy hívja le a teljes keretet a Moderna-vakcinából, az önkormányzatok készen állnak az együttműködésre. Bővebben.

Van egy kártya, amin azért szerepel, hogy ki milyen oltást kapott

A kormány rendeletmódosítása értelmében a védettségi igazolványokon nem rögzítik az oltás típusát. Ugyanakkor van egy papírkártya, amire ráírják a vakcina típusát. Részletek itt.

Nem tartóztatták le a buszsofőrt, súlyosan megkéselt egy utast Zuglóban

Az RTL Klub Híradójának értesülései szerint az ügyészség nem akarja börtönbe küldeni a férfit, aki megszúrt egy 23 éves fiatalt. Az eset feljeményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Két film és két sorozat tarolt a Golden Globe-on

Fotó: NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

Itteni idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották a 2021-es Golden Globe-díjakat. Az online eseményen ismét hasítottak a Netflix-produkciók. Erre a linkre kattintva kiderül, kiket díjaztak.

A meteorológiai tavasszal együtt néhány napra a valódi tavasz is megérkezik

Pénteken markáns lehűlés érkezik, de addig enyhe időjárásban és sok napsütésben lesz részünk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon