Meghalt a Love Story sztárja, Ryan O'Neal

Startlap - Startlap
Elhunyt 82 éves korában Ryan O'Neal amerikai színész, a hetvenes évek egyik legnagyobb filmsztárja, akit Oscar-díjra jelöltek a Love Story című filmben nyújtott alakításáért.

A filmsztár halálhírét fia, Patrick O’Neal jelentette be az Instagram közösségi portálon. Mint írta, apja – akit “hollywoodi legendának” nevezett -, békésen hunyt el pénteken szerettei körében.

Ryan O’Neal televíziós és filmes pályafutása a hatvanas években kezdődött. Az amerikai közönség a Peyton Place című tévésorozatban szerette meg, amelynek 501 epizódjában játszott. A nemzetközi hírnevet azonban az Arthur Hiller rendezésében 1970-ben forgatott Love Story című romantikus drámában nyújtott játéka hozta meg számára. A filmben, amelyben Olivert alakította, Ali MacGraw volt a partnere.

További nagy sikerei között szerepelt a Mi van, doki? című vígjáték, amelyben Barbra Streisanddal játszott, és a Papírhold című produkció, amelyben kilenc éves lánya Tatum O’Neal is szerepelt, és játékáért Oscar-díjat is kapott.

A hetvenes években Stanley Kubrick Barry Lyndon című filmjében, valamint A híd túl messze van, és a Gengszterek sofőrje című filmekben is emlékezetes alakítást nyújtott.

A hollywoodi színészcéh (SAG-AFTRA) közleményében szomorúságát fejezte ki “a nagyra becsült színész”, Ryan O’Neal halála miatt, aki 1959 óta volt a színész érdekképviselet tagja.

(MTI)

Címlapkép: Ryan O’Neal és Ali Mac Graw a Love Story című filmben (AFP)

Ez is érdekelhet

képcím

Elhunyt Andreas Brehme

képcím

Meghalt Jakab Ferenc virológus

képcím

Autóbalesetben életét vesztette a férfi maraton 24 éves...