Újabb lombkoronasétányok, amiket fideszes politikusok építtettek a magánerdeikbe

Startlap - Startlap
A tarra vágott erdőn lévő lombkoronasétány mellett két hasonló építmény is van - alig pár kilométeren belül - Kelet-Magyarországon.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, uniós támogatásból építettek lombkoronasétányt Nyírmártonfalván, az építkezés közben azonban kivágták körülötte a fákat. Az Átlátszó videóriportja után a Civishírnek a fideszes Filemon Mihály polgármester elmondta, a saját gazdasági erdejét minősítette át közjóléti erdővé azért, hogy bárki ingyen látogathassa azt. “Aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkorona-sétány” – fogalmazott a lapnak.

A polgármester úgy nyilatkozott, hogy még 2017-ben adta be a pályázatot az erdei sétány létrehozásának támogatására, de végül csak 2021-ben kapta meg a forrásokat. Mint ígérte, a most letermelt erdő helyén új erdő lesz.

Az RTL Híradó szombat esti adásában pedig arról számolt be, hogy nem tarra vágott erdő területén épített nyírmártonfalvi lombkoronasétány az egyetlen Kelet-Magyarországon, két másik is épült 15 kilométeren belül az elmúlt években, mind helyi fideszes politikusokhoz köthető, és mindegyik több, mint 60 millió forint uniós támogatásból létesült.

Tasó László hajdú-bihari országgyűlési képviselő magánerdejében van az egyik, a másik pedig Tasi Sándor, a Fidesz megyei alelnökének saját erdejében.

Az RTL-nek nyilatkozó Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint mindhárom beruházás nevetséges, ezzel csak azok járnak jól, akik építették. Az Agrárminisztérium pedig azt válaszolta az RTL kérdésére, hogy megvizsgálják, mennyire teljesültek a célok az uniós pályázatoknál.

Címlapfotó: CivisBiciklis/Facebook

Ez is érdekelhet

képcím

Lombok nélküli lombkoronasétány épült, mert tarra vágták...