Kiemelt Hírek 2019. november 11.

Liu Shaolin Sándor és a magyar váltó aranyérmes lett a világkupán

bubba Kiemelt Hírek 2019. november 11.
Elképesztő sikert értek el a magyar fiúk, példátlan menetelésben a korcsolyasport. Hírösszefoglaló.

A gorskorcsolyázók világkupa-sorozatának második állomásán Liu Shaolin Sándor és a magyar váltó is remekelt

Liu Shaolin Sándorgyőzött 500 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók montreali világkupaversenyén. A férfi váltó Dél-Koreával holtversenyben végzett az első helyen. Az izgalmas versenyről ebben a cikkben írnak részletesen. 

Nem minden nyugdíjas kap kedden extra pénzt

Elméletileg ebben a hónapban kedden nemcsak a szokásos havi nyugdíj, hanem a nyugdíjprémium és az infláció miatti egyösszegű kiegészítés is kiutalásra kerül az idősek számára. Van azonban a nyugdíjasoknak egy olyan csoportja, amelynek tagjai ezek egyikére sem számíthatnak. Kik ők és mi ennek az oka? Innen kiderül.

Szekszárdon és Jászberényben is csúnyán elbukott a Fidesz az ismételt önkormányzati választáson

A vasárnap megtartott szavazás eredményeiről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Elhunyt Szívós István, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó

A 72. életévében meghalt egykori klasszis vízilabdázó életét és munkásságát ebből a cikkből ismerheted meg.

Nem hajlandó tudomást venni a leváltásáról, inkább a lakókkal háborúzik a közös képviselő, aki Berki Krisztián oldalán támadta Karácsony Gergelyt

Hary Attila egy 439 lakásos új építésű zuglói lakópark közös képviselőségét ellátó cég vezetője, aki amikor az önkormányzati választás előtt Berki Krisztiánal kampányolt, elfelejtette megemlíteni, hogy korábban ő volt a Fidesz XIV. kerületi irodavezetője és önkormányzati képviselőjelöltje. Azt sem verte nagydobra, hogy éppen a Karácsony Gergely lejáratását célzott akció idején került szembe a vállalkozása a kerület vezetésével

Forrás: Facebook/ Krisztian Berki #aberki

Haryt már jó ideje hiába próbálják leváltani a lakók, ő nem hajlandó feladni a százmilliós pénzügyi keret feletti rendelkezést biztosító pozíciót, helyette háborúzik a tulajdonosokkal, szürreális eseményeket idézve előFolytatás itt.

A bürokráciacsökkentésnek köszönhetően 18 ezerrel többen dolgoznak a minisztériumoknál és a háttérintézményeknél

Minderől bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Káel Csaba: a nemzetközi humor van jelen a magyar filmekben, miközben nekünk sokkal jobb humorunk van

Káel Csaba szerint akár Orbán Viktorról is forgathatnánk filmet, hiszen az angolok is csináltak már hasnonlót. Az új filmügyi kormánybiztossal többek között a Filmalapban történt személyi változásokról, Andy Vajna hagyatákáról, Woody Allenről, az okostelefonozós fiatal generációról beszélgettek, és arról is kérdezték, mit szólnának vajon egy kormánykritikus alkotáshoz. Érdekel a teljes riport? Akkor ezt a cikket olvasd el!

 

Így tombol Ausztráliában a pusztító tűzvész

Ausztrália Új-Dél-Wales és Queensland államában szükségállapotot rendeltek el hétfőn a várhatóan katasztrofálistűzvész miatt, valamint keddre Sydney-re is ugyanez várhat. Új-Dél-Walesben már három ember a lángok áldozatává vált. A helyzetről részletes beszámolót, valamint egy videót találsz, ha ide kattintasz.

Emberek halhattak volna meg, ha a közeli munkatársai nem hekkelik meg Donald Trump munkáját

Fotó: Win McNamee/Getty Images

Erről Nikki Haley, az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövetének a memoárjából derült fény, amelyből még a megjelenése előtt hozott nyilvánosságra több részletet a Washington Post. Részletek itt.

 

Kedden újra komoly esőzések jönnek

Hétfőn főként csapadékmentes, napsütéses idő várható, kedd délután azonban egy mediterrán ciklon érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon