Liu Shaoang 500 méteren olimpiai bajnok

Startlap - Startlap
A magyar klasszis kitartóan küzdött utolsó magyar éremesélyesként.

Hazai idő szerint vasárnap délelőtt az utolsó magyar éremeséllyel vágtak neki a programnak a rövidpályás gyorskorcsolyázók. Az 500 méteres versenyben három magyar, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, valamint Krueger John-Henry is rajthoz állt.

Liu Shaolin Sándor már az első körben kiesett. Ugyan sokáig a harmadik helyen korizott a magyar klasszis, majd az utolsó kanyarban próbált támadni, de nem tudott bekerülni az olasz Sighel elé, ráadásul még a lett Kruzbergs is megelőzte. Hasonlóan rosszul járt a második magyar, Kruger is. Ő a második helyről rajtolhatott, ami jó pozíció, de a rajt után visszaesett, majd a kazah Azgalijev is elment mellette. Végül Krueger ötödik lett, így búcsúzott ő is.

Végül harmadik magyarként Liu Shaoang behúzta az előfutamot és futamgyőztesként kvalifikálta magát az elődöntőbe. Pár percre rá következett is az újabb kör. Remek versenyzéssel tapadt a magyar a kanadai Dubois-ra, aztán két körrel a vége előtt megelőzte, első helyezettként jutott a döntőbe. 

Az ötös döntőben az 1500 méteren második kanadai Steven Dubois, a kazah Abzal Azsgalijev, az orosz Konsztantyin Ivlijev és az olasz Pietro Sighel voltak a magyar fiú ellenfelei. Az első rajtot hibásnak ítélték a bírók, visszafújták a versenyzőket. Liu Shaoang elsőként indult és végig tartva vezető pozícióját, megszerezte az egyéni olimpiai bajnoki címet. 

További friss hírek a pekingi téli olimpiáról.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

Országot válthat Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang

képcím

Országváltást kezdeményeztek a Liu testvérek

képcím

Matolcsy Ádám elismerte, hogy a jegybank által korábban 1,3...