Lezárják a Kossuth teret a 'rabszolgatörvény' ellen tüntetők elől

Mutatjuk a környékbeli forgalmi rend változásokat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-08 08:19

MTI Fotó: Kovács Attila

A „rabszolgatörvény” néven emlegetett kiadható túlórákkal kapcsolatos törvénymódosítás miatt szervezett tüntetést a Magyar Szakszervezeti Szövetség szombatra. Az eseményt december 3-án hirdették meg, miután Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos benyújtották az indítványt.

A Zoom.hu szúrta ki, hogy a rendőrség pedig két nappal később, december 5-én elrendelte, hogy a Kossuth teret és az azt északi oldalról határoló utcákat december 8-án reggel 6 órától délután 14:30-ig lezárják.

„Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf munkavállalók elleni törvényjavaslata a szombatot is munkanappá teszi. Tüntetésre hívunk mindenkit! 2018. december 8-án, 10 órakor találkozzunk a Jászai Mari téren és vonuljunk a Kossuth térre!” – írták a Facebookon az eseményhez.

A rendőrség viszont a police.hu-n kiadott közleménye szerint a lengyel parlament alsóházának elnöke, Marek Kuchcinski érkezése miatt rendelte el a lezárást, mivel nemzetközileg védett személy, kötelesek a biztonságát szavatolni.

Forgalomkorlátozások, forgalmi rend változások

A demonstráció miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani szombaton 10 és 13 óra között Budapesten a Jászai Mari térnél és a Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon, változhat több autóbusz, köztük az M3-as metrópótló közlekedése is-

A lezárásokat a résztvevők számától teszik függővé; a vonulási iránynak megfelelő forgalmi sávokat lezárhatják a Szent István körúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Változhat a Szent István körútnál a 9-es, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz, a Nyugati pályaudvarnál az M3-as pótlóbusz, az V. kerületben pedig a 15-ös, a 115-ös autóbusz, valamint a City-troli közlekedése.

A rendezvény résztvevői 10 és 11 óra között a Jászai Mari téren gyülekeznek, majd a Jászai Mari tér-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth Lajos tér torkolatánál felállított színpadhoz vonulnak. A rendezvény ott várhatóan 12 órától 13 óráig tart.

 

Forrás: MTI

Mai nap hírei

Vajon mennyire jó a látásod? Az alábbi tesztből kiderül!

joy.hu7 órája

Eljátszotta kétgólós előnyét, végül mégis nyert Hollandia

eurosport.hu11 órája

Orbán Erdogannal töltötte a vasárnap estét

444.hu14 órája

Eriksen szíve leállt, kiderültek a részletek mi is történt valójában

metropol.hu15 órája

Mérhetetlenül dühös lett a német kereszténydemokrata politikus, hogy Orbánt le akarja váltani az ellenzék

nyugatifeny.hu17 órája

Az Astra Zeneca új mellékhatását közölte az Európai Gyógyszerügynökség

napidoktor.hu18 órája

Komoly pénzosztás jöhet, csak éppen nem a rászorulóknak

mfor.hu19 órája

Mit okozhat egy szupervulkán kitörése?

koponyeg.hu20 órája