Lévai Anikó színes mézeskalácsokat sütött, Orbán Viktor kiposztolta

Startlap - Startlap
A kormányfő felesége az unokákkal együtt készíti a karácsonyi sütiket a videón. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Lévai Anikó színes mézeskalácsokat sütött, Orbán Viktor kiposztolta

A kormányfő felesége az unokákkal együtt készíti a karácsonyi sütiket a videón. Lévai Anikó most nem a családnak sütögetett, hanem jótékony célból ragadott kötényt. Íme a felvétel.

Tippek a karácsonyi bevásárláshoz, hogy sikerrel vedd az ünnepi felkészülés nehézségeit

Már csak 4-5 hét van hátra az év legnagyobb ünnepéig, így hacsak nem osztod te is Hugh Grant és Colin Firth nézeteit, akik híres karácsonygyűlölők, akkor bizony itt az ideje szedelőzködni, és megkezdeni a készülődést. A dolog oroszlánrésze a vásárlás, amit jelenleg még a járvány is akadályoz, így ebben a cikkben ehhez kívánunk segítséget nyújtani néhány hasznos tanáccsal.

George Clooney Orbán Viktorról beszélt, miközben elemezte a filmszerepeit 

Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Turner 

A világhírű amerikai színésszel a GQ magazin készített videóinterjút. Amikor a decemberben megjelenő The Midnight Sky című filmje felmerült, George Clooney a magyar miniszterelnökre is kitért. Mit mondott? Videó és további részletek itt.

Élet a koronavírus árnyékában: a szakértők szerint a jövő év az ideinél is rosszabb lehet

A SARS-CoV-2 vírus nem halálosabb az eddigi nagy járványoknál, mégis ez az, ami a legjobban felforgatta az emberiség életét. Jó hír, hogy már karnyújtásnyira van a vakcina, rossz hír viszont, hogy ez – mondják a hozzáértők – édeskevés. Mire számíthatunk a 2021-es évtől? Erről szól ez a cikk.

Három hét alatt álmaik otthonává varázsolta a kunszállási lerobbant házikót Melinda és István

Babinecz Istvánnak és párjának, Melindának három héten belül kellett kiköltözniük kisbabájukkal az albérletükből, így ennyi idejük volt arra, hogy felújítsák az általuk vásárolt régi kockaházikót, amiben nagy lehetőségeket láttak Mindez sikerült, méghozzá nem is akárhogyan. Erre a linkre kattintva bekukkanthatsz az építkezés folyamatába, és megnézheted a csodás végeredményt is.

A sárga csillagos menyasszony és a katonaruhás vőlegény: 150 év esküvői képeit gyűjti a Magyar Menyasszony projekt

Nekem úgy tűnik, hogy a legtöbben vágyunk egy boldog párkapcsolatra, a fotók pedig ennek a megvalósulásának a lenyomatai.

A címben említett sárga csillagot viselő menyasszony agyhártyagyulladásban halt meg, férjét a nyilasok lőtték a Dunába, a róluk készült esküvői kép mégis kettejük kapcsolatának egy boldog pillanata, az embertelen szimbólummal együtt is. Simonovics Ildikó divattörténész, a Magyar Nemzeti Múzeum Textilgyűjteményének kurátora egy különleges, közösségi, szó szerint és átvitt értelemben is igazi szerelemprojektet indított, amely a személyes sztorikon keresztül egy valószínűtlen társadalomtörténeti, divattörténeti utazásra hív. Ebben a cikkben az ötletgazda mutatja be az izgalmas kezdeményezést, ami jóval több esküvői fotók gyűjteményénél.

Így készült a 20. század egyik legfontosabb tévéinterjúja: még Diana hercegnőt is kijátszották, hogy megszülessen a felvétel

Fotó: © Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images

Martin Bashir 1995-ben a BBC egyik kevésbé ismert riportere volt, mégis ő lett az, aki ebben az évben a Panorama című műsorában megtette azt, ami akkor az egész szakma csak álmodott: valódi, őszinte beszélgetést vett videóra Károly herceg megcsalt, bulimiába hajszolt, a királyi család berkeiből kitaszított feleségével. Az interjúban a brit tévézés talán legerősebb mondatai hangzanak el, és egy olyan világba kapunk belépőt, amibe addig lehetetlennek tűnt a betekintés. De hogyan ülhetett le mindenki tudta nélkül interjút adni a hercegné ilyen mély és bensőséges témákról? És mi hangzott el a beszélgetésben, amiért médiatörténeti pillanatnak tekinthető? A válaszokért ide kell kattintani.

Bizarr videón a hongkongi járványkompatibilis jógaórák: karámokban edzenek az emberek

Korábban már buborékban jógázó embereket is láttunk, de a kínai nagyvárosban inkább vidékiesre vették a figurát. A furcsa jógaórákról itt találsz videót.

Hogyan lehet új életet kezdeni egy majdnem halálos gázolásos baleset után? Temesvári Orsi példát mutat mindenkinek

Titánlemezt raktak a gerincembe, meg egy kis csontot kivágtak a medencémből, azzal pótolták a nyaki csigolyámat. (…)Lélegeztetőgépre kerültem, és az intenzíven feküdtem két hónapig.

Két és fél évvel ezelőtt egyetlen másodpercen múlt, hogy Temesvári Orsi élete 180 fokos fordulatot vegyen. Orvosa szerint a fiatal lány gyógyulását leginkább saját életerejének köszönheti. Orsi annyira akart jól lenni, hogy még a baleset utáni apátiáját is hamis mosollyal takargatta mindenki előtt, pedig teljesen magába zuhant. Most viszont olyan életet él, amiért sajnálni nem lehet, de együttérezni vele és tanulni belőle nagyon is. Ebből a cikkből megismerheted Orsi drámai történetét.

Horoszkóp és függőségek: ez a négy csillagjegy az, aki nem bír magával

Fotó: Christopher Furlong /Getty Images

Az asztrológusok szerint van négy csillagjegy, amelynek szülöttei képtelenek mértéket tartani, amikor a gyenge pontjukra kerül a sor. Kikről van szó, mi az obszessziójuk tárgya, és vajon te is közéjük tartozol? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor romantikus videót posztolt a TikTokon

képcím

Orbán Viktor a feleségéről osztott meg fotókat

képcím

Magyar Péter megszólalt a tavalyi fotókról, amiken együtt...