Megugrott a fertőzöttek száma világszerte

Startlap - Startlap
Közzétették a koronavírus-járvány ügyében mérvadónak számító baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombati adatait. Heti hírösszefoglaló.

Már 57 millió felett jár a koronavírustól megbetegedők száma a Földön

Egy nappal korábban 56 895 516 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 360 342 volt. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen. A szombati számok még ennél is nagyobbak, itt érhetőek el

Államtitkár: Több mint 350 ezer ember tesztelése vette kezdetét

Fotó: Getty Images

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára jelezte, hogy kezdetét veszi a szociális, valamint a nevelési, oktatási intézményekRészletek dolgozóinak ingyenes és önkéntes országos tesztelése, mely során több mint 350 ezer embertől vesznek mintát. Részletek

A MOK nyilvánosságra hozta a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozók listáját

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapja történetének legszomorúbb rovataként vezeti be az írást, amelyben a járvány áldozatául esett orvosokról és ápolókról emlékeznek meg. Az elhunytak névsorát itt tekintheted meg.

Szarvas polgármestere: “Kiderül, hogy valaki covidos lett, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást”

Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere legutóbb februárban szabadkozhatott egy menthetetlen, obszcén megjegyzésért, amit a mikrofonokról és a női szájakról tett. Babák legutóbbi interjújában már ott helyben elkezdte a magyarázkodástBővebben.

Itt tart most az Orbán Viktor–EU-meccs

Az egyik legfontosabb téma most a magyar vétóVarga Judit szerint az országot kiéheztetik, Orbán Viktor ismét a menekültekre fog mindent. Mi történt pontosan, mit és hogyan akadályozott meg a lengyel és a magyar kormány, és milyen következményekkel jár mindez anyailag és egyéb szempontokból? Mi a valóság az egyes nyilatkozatok mögött? Ebben a cikkben a csütörtöki EU-csúcs apropóján az EUrologus választ ad a legfontosabb kérdésekre.

Soros szerint Orbán csupaszra rabolná Magyarországot

Európának szembe kell szállnia Magyarországgal és Lengyelországgal címmel írt véleménycikket a Project Syndicate oldalára Soros György magyar származású üzletember. A publikáció lényegi részei itt érhetőek el. 

Előfoglalható a koronavírus-vakcina, ami még el sem készült

Már van egy cég Magyarországon, amelynél pár ezer forintért megkaphatjuk az oltás jogát. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Orbán: Magyarország felvett 800-900 milliárd forintnyi hitelt több tíz évre

A kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában főleg a magyar vétó által kiéleződött EU-s konfliktus volt a téma, amelynek kapcsán Soros Györgyre, “a világ legkorruptabb emberére” is bőven jutott idő. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Kétszer is emelkedik a cigaretta ára 2021-ben

Fotó: Getty Images

Az eredetileg tervezettnél nagyobbat nő majd a dohánytermékek ára, miután megszavazták az őszi adócsomagot. Ráadásul jövőre mindez fél év alatt kétszer is be fog következni. Részletek

Megszűnik egy fontos szolgáltatás az OTP-nél

Amikor a pénzintézetnél arról érdeklődtek, miért nem biztosítják tovább a Díjnetből érkező számlák fogadását és kiegyenlítését, akkor derült ki, hogy nem csak ez a lehetőség tűnik el jövőre. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán...

képcím

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés

képcím

Baki: Mészáros Lőrinc-ösztöndíjat hirdetett a Honvédelmi...